Bankalar kesenin ağzını iyice açtı: Emekli promosyonları 20 bin liraya kadar yükseldi

Milyonlarca emeklinin beklediği ek zammın dışında bankaların promosyon ödemelerinde de hareketlilik yaşanıyor. Ocak ayındaki zammın ardından promosyon ödemelerinin 20 bin TL’ye kadar çıkacağı tahmin ediliyor. İşte detaylar…

11.01.2024-11:13 - (Son Güncelleme: 11.01.2024-17:39) Bankalar kesenin ağzını iyice açtı: Emekli promosyonları 20 bin liraya kadar yükseldi

TÜİK’in enflasyon verileri sonrası memur ve memur emeklilerine yapılacak olan zam oranı yüzde 49,25 olarak resmiyet kazanmıştı. Öte yandan SSK ve Bağkur emeklilerine ise yüzde 37,57 oranında zam yapılması kararlaştırılsa da memur emeklileri ile diğer emekliler arasındaki zam farkının kapatılması için ek zam ve en düşük Emekli Maaşı çalışmaları devam ediyor.

Ocak ayında gelen zamlarla beraber bankalar da kesenin ağzını açarak emekli promosyon ödemelerinde yükselişe geçti. Alınan bilgilere göre yeni promosyon ödemeleri 20 bin TL’ye kadar çıkması bekleniyor. 

Promosyon ödemeleri Ocak ayında hareketlendi

İnternethaber’de yer alan habere göre; SSK ve Bağkur emeklilerinin dışında bankalar da maaşlara ne kadar zam geleceği konusunda bekleyişe geçti. An itibariyle 13 bin lira seviyelerine gelen emekli promosyon ödemelerinin zam oranlarına göre 20 bin liraya kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Promosyon

Bankalar kesenin ağzını açtı

Maaş zammı oranını bekleyen bankaların birbirleriyle promosyon yarışına girmesi bekleniyor. Mali müşavir Serkan Kumdakçı, konu hakkında, "İki tane ya da daha fazla faturayı otomatik ödeme aldıklarında 500 lira, kredi kartından 500 lira harcama yapan emeklilerimiz için ilave bin lira promosyon ve banka tarafından 25 bin lira bireysel kredi kullanması durumunda da ilave 500 lira daha promosyon alması emeklimiz için gündeme gelecek" ifadelerini kullandı.

Ödemeler 20 bin liraya çıkabilir

Zamlı maaşların belli olması sonrasında emekli promosyon ödemelerinin de 20 bin liraya çıkması bekleniyor. Kundakçı, "Emekli maaşlarının yükseldiği dönemde promosyon tutarlarının da 15 bin ila 20 bin liraya çıkması bekleniyor. Daha yüksek maaş alan emeklilerimiin daha yüksek promosyon almaları bekleniyor" diye konuştu.

Emekli promosyon şartları neler?

Promosyon ödemelerini almak için bazı şartların bulunduğunu söyleyen Kundakçı, "1,5 YIL sistemde kaldıysa zaten sistemin yarısını tamamlamış oluyor. 3 bin 750 TL'yi zaten emeklimiz hak etmiş oluyor. Geriye kalan 3750 TL'yi bankata iade ettiği durumlarda sözleşmesini bir başkaya taşıyabilir" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal