Bankalar EYT’liler için yarışa girişti: Promosyonlar 25 bin lirayı bulabilir

Kritik sürecin aşılması sonrası ilk maaşlarını beklemeye başlayan EYT’liler için bir müjde de bankalardan geldi. Anlık olarak 10 bin lira seviyelerinde olan banka promosyonları, EYT’liler için 25 bin liraya kadar çıkabilir. İşte detaylar...

18.03.2023-09:07 - (Son Güncelleme: 18.03.2023-17:20) Bankalar EYT’liler için yarışa girişti: Promosyonlar 25 bin lirayı bulabilir

EYT yasasının resmileşmesi sonrası emeklilik başvurularını yapan vatandaşlar heyecanla ilk maaşlarını beklemeye başladı. Nisan ayında ilk maaşlarını alması beklenen EYT’liler için bir başka gündem maddesi ise bankaların kendilerine sunacağı promosyon ödemeleri oldu. EYT’lileri müşteri olarak kazanmak isteyen bankalar adeta kıyasıya bir yarış içerisine girerken, ödenecek olan promosyon ödemelerinin 25 bin lirayı bulabileceği konuşuluyor.

Promosyonlar 25 bin lirayı bulabilir

En çok promosyon veren bankayı tercih edeceklerini dile getiren EYT’liler, emekli maaşları yatmadan alacakları promosyonları hesaplamaya başladı.

EYT Promosyon

Mevcut kampanyalarda emekliye verilen promosyon tutarları 7 bin 500 TL ile 8 bin 500 TL arasında değişiyordu ancak Nisan ayı yaklaştıkça promosyon tutarları da güncellenmeye başladı. Promosyon tutarlarında son rakam 10 bin liraya kadar yükseldi. Emekliler 3 yıl boyunca aynı bankada kalma sözü verirse 10 bin liralık promosyonu nakit olarak alabilecek. EYT kuyruklarında da gündem banka promosyonu oldu. Emekliliği bekleyen yurttaşlar maaşları bağlanmadan hangi bankanın yolunu tutacağını araştırmaya başladı.

Önce teklif sonra imza

Emekli promosyonu öncesi imza atmadan önce kampanya şartlarına da dikkat etmek gerekiyor. Kimi bankalar yüksek promosyon için şart aramazken kimileri de maaşını taşıyanlara ödemeyi arttırıyor. EYT’liler emeklilik başvuruları sırasında gelir aylık talep belgelerini doldururken bir maaşlarını alacakları bankayı seçmek durumundalar ancak bu bir anlaşma değil, maaşınızı alacağınız bankayı seçtikten sonra ve maaşınız yattıktan 3 gün sonra promosyon tekliflerini de değerlendirerek seçilen bankayı değiştirebiliyorlar. (Mynet)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal