Banka tarafından kapatılan kredi kartı borcu nasıl, nereden ödenir? İptal edilen kredi kartı borçlarını ödeme hakkında detaylı bilgiler

Kolay alışveriş sağlamak için, bir çok vatandaşımız kredi kartı kullanmaktadır. Kredi kartı borcu olan ve borcunun tamamını kapatmış olan kişiler, bir daha borç gelir mi diye merak etmektedirler. Peki, Banka tarafından kapatılan kredi kartı borcu nasıl, nereden ödenir? İşte bu konu hakkındaki tüm detaylar sayfamızda yer almaktadır.

11.05.2022-00:49 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-00:49) Banka tarafından kapatılan kredi kartı borcu nasıl, nereden ödenir? İptal edilen kredi kartı borçlarını ödeme hakkında detaylı bilgiler

Kolay alışveriş sağlamak için, bir çok vatandaşımız kredi kartı kullanmaktadır. Kredi kartı borcu olan ve borcunun tamamını kapatmış olan kişiler, bir daha borç gelir mi diye merak etmektedirler. Bir çok banka müşterisi olan vatandaşların, kartlar korkulu rüyası olarak bilinmektedir. 

kredi kartı

Banka tarafından kapatılan kredi kartı borcu nasıl, nereden ödenir?

Günümüzde neredeyse çoğu kişinin, banka hesabı ve kredi kartı bulunmaktadır. İnternet üzerinden taksitli alışveriş yapmak hemen hepimizin hoşuna gitmektedir. Ama ay sonunda gelen borç ekstresiyle, insanın canı sıkmıyor değil. Bankalarda artık sistemler değişti. Eskiden banka hesabın olduğunda dilersen kredi kartı almak zorunda değildin. Ancak yeni sistemle birlikte hesap açtırdığın an kredi kartını da almak zorundasın. Siz hesabınızı açtırdığınız zaman kredi kartı istemediğinize dair belirtmiş olsanız da, imzalamış olduğunuz evraklarla birlikte araya kredi kartının evrağını da sıkıştırıyorlar. Fark ettiğiniz anda'da hemen prosedür gereği gibi geçiştirmede bulunuyorlar. Eskiye göre bu durum iyice kötüleşmeye başladığını söylemek çok doğru.

Bazı kart kullanan vatandaşlarımız, faizlerden sebep kartlarını tamamen kapatmak ve borcunu kalanını ödeyerek bitirmek istiyor. Bazı kişilerde, farklı bankaların vermiş olduğu kredi kartlarındaki avantajları değerlendirirken, eski k.kartının kullanmadığı süre içindeki faizlerini biriktirmiş olarak faizli olarak geri ödeme yapıyorlar. Resmi gazetede yayınlanmasına rağmen kullanmadıkları kartları kapatmamakta ısrar ediyorlar.

Kullanılmayan kredi kartlarından senelik ödeme alınmaktadır ama düzenli ödeme yapan veya faturalarının talimatlarını veren kartlardan ücret alınmamaktadır. Bu durumdan rahatlamış olsalar'da ay sonlarında ekstrelere bakıldığında 30 ile 100 TL sürpriz olarak görebilmektedirler. Böyle durumla karşılaşan kişiler kartlarını kapatmak istemektedir. Bazılarının hala borcu olduğu halde, kartlarını iptal ettirme yapabiliyorlar. Kart iptal olsa da borçları durmakta ve ödemek zorundadırlar. Böyle bir durumda banka farklı ödeme seçenekleri sunmaktadır. Bunlarda şu şekildedir, Taksitli ancak faizli ödeme seçenekleri, Toptan ödeme seçenekleri ve Kredi çekerek ödeme seçenekleri olarak geçmektedir.

Sunulmuş olan bu 3 seçenek arasında, fazla borcu olan ve ödeme zorluğu yaşayanlar genellikle taksitli seçeneği seçmektedirler. Borcu az olan vatandaşlar ise, toptan ödemeyi seçerek tamamen kredi kartından kurtulmaktadırlar. 

kredi kartı

Kapatılan kredi kartı borcu nasıl ve nereden ödenir?

Başka bir bankayı tercik edecekseniz yada farklı bankaların sunmuş olduğu kampanyaları değerlendirmek istediğiniz zaman, en yakın bankanızın şubesine giderek kartınızı kapatmanız mümkün. Müşteri hizmetleri ile görüştüğünüzde, sizin kapatma düşüncenizi ikna etme yaparak vazgeçirmeye çalışacaktır ama siz kapatmakta eminseniz, kartınızı kapatacaklardır. Kredi kartının kapanma süresi 7 iş günü içinde gerçekleşmektedir. Bu süre zarfında kapanmazsa eğer, BDDK'ya şikayetle bildirdiğiniz takdirde kartınız kapatılacaktır.

Kapatmış olduğunuz kartlarınızın kalan borçlarını ödemenin yolları çok kolaydır. Dilerseniz şubeye giderek elden ödeme yapabilirsiniz, yada ATM yolu ile ödeme yapabilirsiniz. Bir diğer ödeme seçeneği ise, İnternet bankacılığını kullanarak ödemenizi gerçekleştirmeniz. 

Nilay Kızıldemir
nilaykzldmr@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal