Banka hesaplarını kontrol edin! Bir hat kesilmesi 163 bin 480 TL'ye mâl oldu! Mahkemeden beklenmeyen karar çıktı

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de yaşanan olay da mimar Zekeriya Bozkurt'un hesapları üzerinden bilgisi dışında para aktarımı gerçekleşmesiyle kafalarda karışıklık oldu. İki ayrı hesap üzerinden 163.480 TL para transferi gerçekleşmesiyle iddialar gündeme geldi. Olayın mahkemeye aktarılmasıyla çıkan sonuç merak konusu oldu. Zekeriya Bozkurt'un hesabından giden paralar hakkında detaylar haberimizde

19.06.2022-15:40 - (Son Güncelleme: 19.06.2022-16:50) Banka hesaplarını kontrol edin! Bir hat kesilmesi 163 bin 480 TL'ye mâl oldu! Mahkemeden beklenmeyen karar çıktı

18 Şubat 2022 İzmir'de gerçekleşen para aktarımı sorunu üzerine Zekeriya Bozkurt, konuyu yargıya taşımasıyla parasını geri almak için mücadele vermeye başladı. 163.480 TL para transferi yapılması ve bundan Bozkurt'un haberi olmaması halinde paranın geri aktarılması için çalışmalar başladı. İşte, konu hakkında detaylar...

İki ayrı hesabından para aktarıldı

İç mimar ve turizm firma sahibi Zekeriya Bozkurt, 18 Şubat günü bankanın çağrı merkezi tarafından aranarak hesabından yüklü miktarda para miktarının başka hesaba aktarıldığından haberinin olup olmadığı soruldu. Fakat görüşmenin devamı hattın kesilmesi nedeniyle sonuçlanamadı. Bozkurt, bu durum üzerine hemen mobil bankacılık üzerinden hesabını kontrol ederek iki ayrı hesap üzerinden 163.480 TL para ekildiği ortaya çıktı. Aynı gün saat 01.30 sıralarında Buca Şirinyer Polis Merkezi'ne giden Bozkurt, hesabından bilgisi olmadan havalenin yapıldığı hesap sahipleri S.Y. ve M.E.A.'dan şikayetçi oldu. Yaşanan olay üzerine Bozkurt, olayı avukatına anlatarak mahkemeye taşıdı.

Bilirkişi heyeti incelemesini tamamladı

Mahkemeye sürüklenen bu konu için bilirkişi tarafından incelenmesi talep edildi. Üzerinde çalışmaların devam ettiği ve sonuçlanan Heyet raporunda "Davacının bankacılık ve kişisel bilgilerinin üçüncü kişilerin eline geçmesi sonucu, davalının bankacılık sistemine tek kullanımlık SMS şifre gönderilmeden giriş yapılması sonucu önce küçük miktarlı para transferlerinin gerçekleştirilmesi, daha sonra mobil bankacılık sisteminin yüklenmesi sonrası yüksek miktarlı para transferinin davalı bankanın yeterli risk-teyit mekanizmalarına ait doğrulamaları gerçekleştirememesi sonucu meydana geldiği kanaati oluşmuştur" ifadeleri raporda yer aldı.

İzmir banka olayı

''Paramı son kuruşuna kadar istiyorum''

Banka hesaplarından dolayı zor durumlar yaşayan Zekeriya Bozkurt, mahkemeye sürüklenen bu konu hakkında avukatının bu süreci başlattığını belirtti. Parasının son kuruşuna kadar mücadele vereceğini açıklayan Bozkurt, mahkeme sürecinin yakından takip edildiğini belirtti.

Yasal faiziyle geri iadesine karar verildi.

Konunun mahkemeye taşınması halinde yeni karar verildi. Bozkurt'un banka hesaplarındaki 7.500 TL'lik işlemin davacı zararı olduğunu değerlendirerek, açılan davanın kısmen kabulü ile davacı Bozkurt'a 148.480 TL yasal faizleriyle beraber iadesinin kabulü gerçekleşti.

''Kusur kendilerinde''

Konu hakkında avukat Özge Nuray Ekinci açıklamalarda bulundu. "Mahkemenin kısmen kabul kararı ile davada müvekkilimizin bilgisi dışında başka hesaplara para transferi yapan banka aleyhine sonuç doğmuştur. Bu karar doğrultusunda gerekli güvenlik ve doğrulama bilgilerine erişim sağlamayan bankanın hatası nedeniyle müşteriye kusur ve zarar atfedilemeyeceğine dair emsal bir karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal