Bangladeş'te Korkutan Yangın! 30 Can Kaybı Var

Son dakika gelen bilgilere göre, Bangladeş’te feribotta yangın çıktı. Olayda, en az 30 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

24.12.2021-09:00 - (Son Güncelleme: 24.12.2021-11:08) Bangladeş'te Korkutan Yangın! 30 Can Kaybı Var

Yangın Hizmetleri ve Sivil Savunma Karagahı yetkililerinden Lima Khanam, Bangladeş’te feribotta çıkan yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Verilen bilgilere göre, ülkenin güney bölgesindeki Sugandha Nehri'nde seyreden bir yolcu feribotunda yangın çıktı. Sabahın erken saatlerinde meydana gelen yangına müdahale edildiği bildirildi. Lima Khanam, feribotta yapılan arama kurtarma çalışmalarında 30 kişinin bedenini yanmış halde bulurken, 65 yolcunun ise kurtarıldığını açıkladı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Sağ olarak kurtarılan feribot yolcularının vücutlarında yanık olduğu ifade edilirken Yangın Hizmetleri ve Sivil Savunma Karagahı yetkililerinden Lima Khanam, yangınla ilgili arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.


ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Khanam, yangın meydana geldiği sırada feribotta bulunan bazı yolcuların ise nehre atladığını kaydetti. Arama kurtarma çalışmalarına devam eden yetkililer, çıkan yangında ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.

Emniyet yetkilisi Khalilur Rahman, olayla ilgili yaptığı basın açıklamasında, Bangladeş’te Perşembe günü akşamı başkent Dakka’dan hareket eden feribotun içinde 500 yolcuyla birlikte Barguna bölgesine gittiğini ifade etti.

YARALILARIN HASTANEDEKİ TEDAVİLERİ SÜRÜYOR

Yetkili Rahman, feribotta bulunan birçok yolcunun nehre atlayarak karaya çıkmayı başardığını ifade etti. Rahman, arama kurtarma çalışmalarında çıkarılan yaralıların bölgelerdeki hastanelerde tedavilerinin sürdürüldüğünü belirtilirken durumu ağır olan yaralıların ise başkent Dakka’daki hastanelere gönderileceği kaydedildi.

İftaiye Departmanı ise feribotta çıkan yangın soruşmalarının, arama kurtarma çalışmaları bitmesinin ardından başlatılacağını açıkladı. Öte yandan, Bangladeş’te yoğun kullanılan deniz ulaşımında bu tür yangın olayları sık yaşanıyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal