Bamyanın Faydaları Nelerdir?

Bamya faydalarıyla kendisinden sıkça bahsettiren ve vücut sağlığına önemli yararları olan değerli bir besindir. Bamyanın faydaları nelerdir? Bamya çorbası nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

31.10.2019-15:55 - (Son Güncelleme: 19.10.2021-14:19)

Bamya faydalarıyla kendisinden sıkça bahsettiren ve vücut sağlığına önemli yararları olan değerli bir besindir. Bamya yüksek vitamin ve mineral içerir. Bamyada bulunan kalsiyum, demir ve çinko vücut direncini artırır. Enfeksiyonlara karşı koruyucu bir kalkan sunan bamya aynı zamanda sindirim sistemini düzenler. Bamyanın kansere karşı güçlü bir savaşçı olduğu da bilinmektedir. Bamyanın faydaları nelerdir? Bamya çorbası nasıl yapılır?

BAMYANIN FAYDALARI NELERDİR?

- Bamya C vitamini açısından zengin bir sebzedir. Bamya bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini artırır.

- Bamya güçlü bir antioksidan kaynağıdır bu özelliğiyle toksik maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

- Bamya kemik sağlığında da etkilidir. Güçlü bir kemik sağlığı için bamya tüketimi önerilmektedir. 

- Bamyanın su oranı yüksek olduğu için kabızlık ve hazımsızlık gibi problemleri çözer.

- Bamyanın, mide asidini dengeler bu sayede reflü ve ülser gibi mide rahatsızlıklarının tedavisine katkı sağlar. 

- Bamya birçok göz hastalığının oluşması engeller aynı zamanda görmeyi de iyileştirici bir etkisi vardır.

- Böbreklere iyi gelen bamya aynı zamanda iyi bir idrar söktürücüdür.

- Uzun vadede ve düzenli tüketiminde astım semptomlarının azalmasında yardımcı olabilir.

- Bamyanın kan şekerini düzenleyici bir etkisi de vardır.

BAMYA ÇORBASI TARİFİ

Bamya çorbası için malzemeler:

- 100 gr. kadar kuru bamya

- 1 adet limon

- 1 litre su

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 250 gr. Küçük doğranmış dana kuşbaşı 

- Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su

- 3 yemek kaşığı tereyağı

- 1 adet yemeklik doğranmış soğan 

-2 diş ezilmiş sarımsak 

- 3 yemek kaşığı domates salçası

- Tuz

- Karabiber

- Pul biber

- 6 su bardağı su

- 2 adet limonun suyu

Bamya Çorbasının Hazırlanışı: Bamya için bir tencereye suyu koyun sonrasında içine ipli halde olan bamyaları ekleyin. Bir limonu dörde bölerek tencereye koyun ardından 15 dakika kadar haşlayın. Bamyalar haşlanınca suyunu süzerek iplerinden çıkartarak kenara alın. Çorba için ise ayrı bir tencereyi ocağa alıp ısıtın. Ardından zeytinyağını ilave edip etleri ekleyin ve hafif kavurmaya başlayın. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip etleri tamamen pişirin. Etler pişince üzerine tereyağını ilave ederek soğanı ekleyin yumuşayana kadar kavurun. Soğanlar yumuşayınca üzerine sarımsakları ve domates salçasını ilave edin ve kavurmaya devam edin. Ardından tuz, karabiber ve pul biberi ilave ederek karıştırmaya başlayın. Suyunu ilave edip karıştırın. Bamyalarınızı ipinden çıkarın ardından limon suyunu ve bamyaları da ilave ederek 30 dakika kısık ateşte pişirmeyi sürdürün. Afiyet olsun.

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal