01.01.2022-15:24 (Son Güncelleme:01.01.2022-16:50)


1

BAMBU NASIL ÇOĞALTILIR?

BAMBU NASIL ÇOĞALTILIR?

Bambu için en sağlıklı çoğaltma çelikleme yöntemidir. Çelikle yetiştirmek için başka bir bambunun sürgünlerinden yararlanılır.



2

Ana dal üzerinden çıkan sürgün dikkatlice kesilir ve gövdedeki kesik kısımların hava alıp bozulmasını engellemek için eritilmiş mum damlatılıp kapatılır.



3

Alınan çeliğin alt yaprakları temizlenerek bir bardak veya kavanoza 3 ila 5 cm kadar su eklenip bambu sapları kökleninceye kadar ve eksildikçe su ilave edilerek bu şekilde bekletilir.



4

Köklenen bambu bitkisini su içinde yetiştirmek için dibine çakıl taşı veya renkli cam boncuklar koyabileceğiniz uzun ince bir vazo kullanabilirsiniz. Vazodaki su miktarı yaklaşık 10 cm olmalıdır.



5

BAMBU TOPRAKTA NASIL YETİŞTİRİLİR?

BAMBU TOPRAKTA NASIL YETİŞTİRİLİR?

Köklenen bambu çiçeğini toprakta yetiştirmek için; torf, bahçe toprağı ve kum eşit oranda karıştırılabilir ve toprağın hava alması için bir miktar ağaç kabuğu ilave edilebilir. Bambu çiçeği ekimi için drenaj delikleri olan dar ve uzun bir saksı tercih etmelisiniz. Lav veya çakıl taşı ile bir taban hazırlandıktan sonra saksı, yarısına kadar toprak ile doldurulur ve bir miktar su ile ıslatılır. Son olarak bambu bitkisi saksıya dikilir ve çevresi toprak ile doldurulup hafifçe bastırılarak yerleşmesi sağlanır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR