30.12.2021-16:17 (Son Güncelleme:30.12.2021-16:17)


1

TELGRAF ÇİÇEĞİ BAKIMI NASIL OLMALI?

TELGRAF ÇİÇEĞİ BAKIMI NASIL OLMALI?

Telgraf çiçeği, gevşek yapılı toprakları sevmektedir. Suyu geçiren ve mineral açısından zengin olan topraklar tercih edilmelidir.



2

TELGRAF ÇİÇEĞİ NASIL SULANMALI?

TELGRAF ÇİÇEĞİ NASIL SULANMALI?

Bol bir şekilde yapılan sulama telgraf çiçeğini çürütmektedir bundan dolayı çiçeğinizin sulamasını toprağın nemine göre ayarlamalısınız. Telgraf çiçeğinin toprağı hafif nemli kalmalıdır. Su miktarını ayarlamak için sprey şişe ya da ince uçlu bitki sulama şişesi tercih edebilirsiniz.



3

TELGRAF ÇİÇEĞİ GÜNEŞ IŞIĞI SEVER Mİ?

TELGRAF ÇİÇEĞİ GÜNEŞ IŞIĞI SEVER Mİ?

Telgraf çiçeğiniz eğer yeşil yapraklı ise; çok fazla güneş ışığı istenmez, loş bir ortamda büyüyebilir. Eğer mor yapraklı ise; sabah ve akşam güneşinden faydalanmalıdır çünkü bu tür güneşi çok sever, güneşi iyi alan konumlara yerleştirebilirsiniz. Yaprakları alacalı olan bir telgraf çiçeğine sahipseniz aydınlık köşeleri tercih etmelisiniz.



4

TELGRAF ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR?

TELGRAF ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR?

Eğer telgraf çiçeğini çoğaltılmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken şey telgraf çiçeğinin köklerini dikkatlice incelemektedir. Sürgün veren kökleri ayırarak küçük bir saksı içine yeni toprak ile dikin. Bu şekilde yaklaşık bir ay içerisinde telgraf çiçeğiniz yeni yerinde sağlıklı bir şekilde büyüyecektir. Eğer telgraf çiçeğinizde küçük sürgünler var ise birkaç gün yarım bardak suyun içerisinde bekleterek köklerin filizlenmesini sağlayabilirsiniz ardından da telgraf çiçeğini yeni saksısına dikebilirsiniz. Telgraf çiçeği hangi aylarda çoğaltılır? Diye merak ediyorsanız bu işlem için en doğru ay nisan ayıdır. Ekim ayı gelene kadar çoğaltma işlemini tamamlamalısınız.



5

TELGRAF ÇİÇEĞİ ÇİÇEK AÇAR MI?

TELGRAF ÇİÇEĞİ ÇİÇEK AÇAR MI?

Telgraf çiçeği özenli bakıldığı zaman yaprakları canlanmakta ve çiçek açmaktadır. Telgraf çiçeği; beyaz, mavi ve pembe renklerde çiçek açar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR