Balistik Füze Saldırısı Etkisiz Hale Getirildi: Yemen Merkezli Husiler Birleşik Arap Emirlikleri'ne Saldırdı!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin savaş uçakları, Husilerce Yemen'den gönderilen iki balistik füzeyi ve balistik füzelerin fırlatıldığı yeri imha etti.

24.01.2022-13:31 - (Son Güncelleme: 24.01.2022-14:18)

Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen'deki İran destekli Husi militanların ülkeye fırlattığı iki balistik füzenin başkent Abu Dabi semalarında imha edildiğini duyurdu. 

BAE Savunma Bakanlığından konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Husilerin ülkeye gönderdiği iki balistik füzenin hava savunma sistemince etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, füze kalıntılarının başkent Abu Dabi çevresindeki farklı alanlara düştüğü ve saldırı nedeniyle can kaybı yaşanmadığı ifade edildi. 

HAVA TRAFİĞİNDE AKSAMAYA NEDEN OLDU 

Her türlü tehdide karşı hazır olunduğu ve devleti saldırılardan korumak için gerekli tüm önlemlerin alındığı yapılan açıklamada dile getirildi. Füze saldırısı, Abu Dabi'de hava trafiğinde aksamaya neden oldu. 

Olayın sorumluluğunu üstlenen ve saldırıların şiddetini arttırmakla tehdit eden Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, "BAE'nin, Yemen halkına yönelik saldırıları devam ettiği sürece hedef olmaya devam edecek. Operasyonlarımızı yoğunlaştırmaya ve tırmanışı, tırmandırarak yanıt vermeye hazırız." ifadelerini kullandı. Ayrıca Husi Sözcü, "Yabancı şirketleri ve yatırımcıları Emirlikler'den ayrılmaları konusunda uyarıyoruz. Orası güvensiz bir ülke haline geldi." Açıklamalarında bulundu. Saldırının ardından BAE, bin 400 kilometre mesafedeki füzelerin ateşlendiği Yemen'in Cevf kentindeki füze rampasını F-16 savaş uçaklarıyla imha etti. 


SUUDİ ARABİSTAN'A BALİSTİK FÜZE SALDIRISI: 2 YARALI 

Husiler sabah saatlerinde Suudi Arabistan'a da iki balistik füze saldırısı düzenledi. 

Ülkenin güneyindeki Cazan bölgesini hedef aldığı belirtilen saldırıda biri Sudanlı biri de Bangladeşli olmak üzere iki kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırıda çevrede bulunan araç ve iş yerlerinde de hasar oluştuğu kaydedildi. Öte yandan, Arap koalisyon güçlerinin SPA'da yer alan açıklamasında, Husilerin Suudi Arabistan'ın Zahran ve Asir kentlerini de hedef aldığı ve bu bölgeye gönderilen balistik füzelerin imha edildiği belirtildi. 

HUSİLER 17 OCAK'TA DA ABU DABİ'Yİ HEDEF ALMIŞTI 

BAE'nin başkenti Abu Dabi'nin Musaffah bölgesine 17 Ocak'ta silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) düzenlenen saldırı sonucu 3 yakıt tankerinde patlama meydana gelmiş, saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralanmıştı. 

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Dubai ve Abu Dabi havaalanları ile Musaffah bölgesindeki petrol rafinerisini, İran yapımı Kudüs-2 ve Zülfikar balistik füzeleri ve SİHA'larla hedef aldıklarını duyurmuştu. İran destekli Husiler, Yemen'de Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. BAE'nin de yer aldığı Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal