Balın Güzellik Üzerindeki Etkileri!

Bal, beslenmenizde ve cilt bakımınızda başlıca tercih edebileceğiniz etkili besinlerden biridir. Peki, balın güzelliğe faydalarını biliyor musunuz? İşte balı güzellik rutininize eklemeniz için nedenler…

22.03.2018-13:01 - (Son Güncelleme: 22.03.2018-12:54) Balın Güzellik Üzerindeki Etkileri!

Son yıllarda, cilt bakımı, beslenme gibi konularda doğal uygulama ve yöntemlere oldukça fazla rağbet ediliyor. Bal, beslenmenizde ve cilt bakımınızda başlıca tercih edebileceğiniz etkili besinlerden biridir. Peki, balın güzelliğe faydalarını biliyor musunuz?

İşte balı güzellik rutininize eklemeniz için nedenler…

- Yüzünüzde sivilce meydana geldiğini anladığınız vakit, balı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bal, antibakteriyel etki gördüğünden dolayı sivilcelenmeyi önler ve var olan sivilceleri hızlı bir şekilde geçirir.

- Bal, antioksidan, anti-enflamatuar ve anti-bakteriyelbir yapıdadır. Güneşte fazla durduğunuz vakit, cildinizde meydana gelen kızarıklıkları bal ile geçirebilrsiniz.

- Bal, içerisinde bulunan nemlendiricilerden dolayı, saçı kırılmalarını ve kopmalarında etkilidir. Saç derisini onarır ve kepek sorununa yardımcı olur.

- Bal, cilt yumuşatıcı bir özelliğe sahiptir. Sivilce oluşumunu engeller, bebeksi bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur. Makyajınızı temizledikten sonra tüm yüzünüzü balla yıkayabilirsiniz.

- Sağlıklı beslenme düzeninizde ve diyet listenizde, şeker yerine bal tercih ederek kilo vermeyi kolaylaştırabilirsiniz. Bal, bitki çaylarında, tatlı yapımında doğal tatlandırıcı yerine geçer.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal