Balıkesir’deki deprem sonrası Naci Görür’den ilk yorum: ‘‘Bu bölgede belli büyüklükte depremler oldu!’’

Türkiye neredeyse her gün beşik gibi sallanıyor. Son olarak dün akşam Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde 4.0 büyüklüğünde korkutan deprem meydana geldiği öğrenildi. Buna göre, Prof. Dr. Naci Görür yaşanan depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

22.03.2024-12:12 - (Son Güncelleme: 22.03.2024-16:38) Balıkesir’deki deprem sonrası Naci Görür’den ilk yorum: ‘‘Bu bölgede belli büyüklükte depremler oldu!’’

Daha bir sene öncesinde 6 Şubat gibi bir felaketi yaşayan Türkiye’nin her an deprem meydana gelecek tedirginliği devam ediyor. AFAD Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Balıkesir'in Dursunbey ilçesi olan 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.  Depremin derinliği ise 7,7 kilometre olarak ölçüldüğü ifade edildi.

Naci Görür’ün önemli açıklaması!

Balıkesir’deki deprem sonrası Naci Görür’den ilk yorum: ‘‘Bu bölgede belli büyüklükte depremler oldu!’’

Balıkesir'de akşam saatlerinde meydana gelen deprem, etkisi gösterdi ve vatandaşlarda paniğe neden oldu. Ünlü Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür deprem sonrası sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu: ‘‘Adaören-Dursunbey/Balıkesir’de deprem oldu. Deprem Balıkesir Fay Zonunun doğu devamında. Dursunbey yöresinde 20.Yüzyılda 1924,1952 ve1979’da da belli büyüklükte depremler var. 1898’de Balıkesir’de 7,0 büyüklüğünde deprem olmuştur. Sevgiyle’’ şeklinde önemli bir hatırlatmada bulundu.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal