Murat Kurum’un desteklenmesini istedi, disipline sevk edildi: Yeniden Refah MKYK Üyesi Akyüz’ün o sözleri…

Yeniden Refah Partisi (YRP) Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz'ün, İstanbul seçimlerinde Murat Kurum'un desteklenmesi gerektiği yönündeki açıklamaları, parti içinde tartışmalara neden oldu. Akyüz'ün bu ifadeleri sonrasında, parti yönetimi tarafından disipline sevk edilmesi, parti içinde gerginliğin artmasına yol açtı.

22.03.2024-11:54 - (Son Güncelleme: 22.03.2024-13:51) Murat Kurum’un desteklenmesini istedi, disipline sevk edildi: Yeniden Refah MKYK Üyesi Akyüz’ün o sözleri…

İstanbul'daki seçim atmosferi giderek hareketlenirken, Yeniden Refah Partisi'nde yaşanan iç kriz dikkat çekiyor. Partinin Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz'ün, İstanbul seçimlerinde Murat Kurum'un desteklenmesi gerektiğini savunmasıyla başlayan süreç, partide ciddi bir tartışmanın fitilini ateşledi .Akyüz'ün, İstanbul seçimlerinde Murat Kurum'un desteklenmesi gerektiği yönündeki sözleri, partinin resmi görüşü ile uyumlu olmadığı gerekçesiyle parti yönetimi tarafından tepkiyle karşılandı. Yeniden Refah Partisi'nin Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yapan Akyüz, parti disiplin kuruluna sevk edildi.

Abdurrahman Akyüz'ün, parti adaylarının çekilmesi ve Murat Kurum'un desteklenmesi yönündeki önerisi, partinin üst yönetimi tarafından kabul görmeyince kriz büyüdü. Akyüz'ün bu açıklamaları sonrasında partinin Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi, parti içindeki görüş ayrılıklarını derinleştirdi. Özellikle İstanbul'da seçimin kritik öneme sahip olduğu düşünüldüğünde, Yeniden Refah Partisi'nin aday stratejileri ve parti içi tutumları büyük bir önem kazanıyor. Ancak Abdurrahman Akyüz'ün açıklamaları ve yaşanan kriz, partinin seçim stratejileri üzerinde soru işaretleri oluşturdu.


Parti adayı Altınöz olarak paylaşıldı

Partiden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“MKYK üyemiz Abdurrahman Akyüz, Anadolu Ajansı’na verdiği bir demeçte parti disiplinini yok sayan, görev ve yetki sınırlarını aşan, partimizin çizgisiyle uyumlu olmayan açıklamalarda bulunması sebebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir.

Yeniden Refah Partimiz dün olduğu gibi bugün de Milli Görüş çizgisinde yoluna devam etmektedir ve partimizin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz’dür. İstanbul teşkilatlarımız da Sayın Altınöz ile omuz omuza, İstanbul’da Milli Görüş Belediyeciliği dönemini yeniden başlatmak için mücadelesine devam etmektedir.”

Akyüz’ün Erbakan açıklaması

Abdurrahman Akyüz, Necmettin Erbakan'ın yaşaması durumunda Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini iddia etmiş ve bu çarpıcı ifadeleri bir söyleşi sırasında şu sözlerle dile getirmişti:

"Necmettin Erbakan hocam bugün yaşasaydı şüphesiz ki benim de söylediğim gibi Cumhur İttifakı'nın devam ettirilmesini isterdi. Hatta yani Cumhur İttifakı'nın içerisinde aktif rol alıp ekonomiyi de bugünkü zorluklardan kurtarmanın bir yoluna bakardı. İstanbul'da tabii ki Cumhur İttifakı'nın adayının kazanması için bir yol izlerdi. Kesinlikle ittifak içinde yer almamayı tercih etmezdi. Erbakan hocam olsaydı Murat Kurum'u belediye başkanı yapmamızı beklerdi. Murat Kurum 'Biz de Erbakan hocanın talebeleriyiz.' diyor. Bende Erbakan hassasiyeti var. Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan son dakikada böyle bir karar açıklarsa şaşırmam. İnşallah da öyle yapar. Bizim burada bir tavır takınmamız lazım. Bizim adayımızın geri çekilmesi de olabilir. Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'u bir şekilde desteklemek gerekiyor. Bunu yaparsak tabanın gözünde de iyi bir izlenim olur. Kaybettiren tarafta olursak bu durumu çok hoş karşılamayacaklardır."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal