Balıkesir'de HES Kodu Uygulaması

Balıkesir'de koronavirüsle mücadele kapsamında yeni kararlar alındı. Berber, market ve mesire alanlarına HES koduyla girilecek kentte, banklarda en fazla 2 kişi oturabilecek.

21.03.2021-01:09 - (Son Güncelleme: 21.03.2021-01:09) Balıkesir'de HES Kodu Uygulaması

Balıkesir'de koronavirüs tedbirleri kapsamında çocuk parklarının, çocuk oyun grubu bulunan alanların ve sitelerdeki çocuk oyun alanlarının belediyeler ve site yönetimlerince kullanıma kapatılmasına karar verildi.

Karar kapsamında ayrıca berber, kuaför, güzellik merkezleri, marketler ve mesire alanlarına HES kodu sorgulaması yapılarak girilmesi kararlaştırıldı.

KISITLAMA GÜNLERİ İÇİN YENİ KARAR

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde marketlerin otoparkları kapatılacak ve şehirlerarası otobüs terminallerinin girişlerinde HES kodu sorgulaması yapılacak, bu konuda belediyeler ve ilgili kolluk birimleri tarafından da tedbir alınacak.

EN FAZLA İKİ KİŞİ OTURABİLECEK

Kahvehane, kıraathane, çay ocağı ve çay bahçesi gibi işletmeler kurallara uygun çalışmaları konusunda sıkı şekilde denetlenecek, sahil bantlarıyla yoğunluk yaşanan cadde ve meydanlarda bulunan oturma banklarına aynı anda en fazla iki kişi mesafeli şekilde oturabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal