Balık Buğulama Nasıl Yapılır? Balık Buğulama Tarifi

MasterChef Türkiye ekranlarında yarışmacılardan balık buğulama yapmaları istendi. Bunun üzerine balık buğulama tarifini merak eden birçok kişi ‘Balık buğulama nasıl yapılır?’, ‘Balık buğulama için gerekli malzemeler nelerdir?’ araştırmaya başladı. Bizde sizin için balık buğulama tarifini derledik. İşte detaylar

06.10.2020-11:23 - (Son Güncelleme: 06.10.2020-11:10) Balık Buğulama Nasıl Yapılır? Balık Buğulama Tarifi

Balık tarifleri arasında belki de en lezzetlisi olan balık buğulama tarifi MasterChef Türkiye ekranlarında gündeme geldi. Bunun üzerine birçok kişi balık buğulama tarifini araştırmaya başladı. Bizde sizin için balık buğulama tarifini derledik. İşte balık buğulama tarifi...

MALZEMELER

  • 2 adet palamut (buzlu balık)
  • 2 adet patates
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-2 buçuk su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Maydanoz
  • Limon

NASIL YAPILIR?

Balıkları güzelce temizleyin. İsterseniz kesip az miktarda tuzlayabilirsiniz. Tavaya biraz yağ döküp yemeklik doğradığınız soğanları içerisine dizin. Üzerine yuvarlak ve ince dilimlediğiniz patatesleri ekleyin. Daha sonra üzerine yuvarlak kestiğiniz domates ve limonu ekleyin.

Ardından bir kase suyun içerisine salçayı ekleyip tuz ve baharatlarını da ekleyerek güzelce eritin. Karışım hazır hale gelince tavadaki malzemelerin üzerine ekleyin. Son olarak maydanoz ekleyerek kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin. Patateslerin ve balığın iyice piştiğinden emin olduktan sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal