Balık avı yasağı ne zaman başlıyor? Balık avı yasağı tarihleri 2022

2022 balık avı yasağı ne zaman? Balıkçılar merakla araştırmaya başladı. Ülke genelinde bazı balıkların av yasağı başlıyor. Peki bu av yasakları nerelerde hangi balıklar için geçerli olacak.

31.03.2022-20:07 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-20:07) Balık avı yasağı ne zaman başlıyor? Balık avı yasağı tarihleri 2022

Karadeniz iç sularda balık avı yasağı yarından itibaren başlayacağı duyuruldu. Karadeniz iç sularda sazan, kadife, siraz, yayın, tatlı su kefali ve diğer balık çeşitlerinin balıkçılar tarafından avlanmaları yasaklanacak. 

Samsun İl Tarım Orman Müdürü olan İbrahim Sağlam konu ile ilgili balıkçılara gerekli açıklamalarda bulundu. 

1 Nisan yani yarından itibaren başlayacak olan avlanma yasağın 1 Temmuza kadar sürmesi beklenmekte. Bu süre zarfında balıkçı teknelerinin iç sulara çıkması yada kıyıda balık tutmak için araç gereçlerini bulundurmalarının yasak olduğunu ve bu yasağa uymayanlar için ağır para cezalarının uygulanacağını belirtti. Samsun il sınırlarında konu ile ilgili sıkı denetim başlatılacağınıda duyurdu. 

Yasaklar iklim koşullarına göre belirlenmektedir. 

Balık avı yasağı ilkim koşullarına göre belirlenmektedir. KAMADER bAŞKANI Engin Uztürk;

Yasakların Akdeniz ve Ege denizinin bazı illerinde 1 Mart- 31 Mayıs.

Daha soğuk olan bölgelerde Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin  çoğu ilinde 1 Nisan - 30 Haziran arası.

Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş ve Van gibi illerde ise 15 Mayıs - 15 Ağustos tarihleri arasında olacağını söyledi. 

Balıklar yavrulama yapabilmek için genel olarak derinliği az kıyı bölgelerini seçmektedir. Bu zamanlarda suyun yanlış kullanılması sonucunda su seviyesinde düşme ve yükselmeler görülür. Suyun düşüklük veya yükselme göstermeside yeni doğmuş yada doğacak olan balıkların yok olmasına neden olur. Özellikle suluma amaçlı gölet ve akarsularda bu gibi durumalar daha yoğunluk gösterir. 

Av yasağı geldi mi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal