Balığa Limon Sıkıyorsanız Dikkat!

Dünyanın en faydalı Omega-3 yağ asidi kaynağı olan balık, sağlığımız için oldukça faydalı bir besin. Öyle ki Dünya Sağlık Örgütü tarafından günlük tüketilmesi gereken besinler arasında sayıldı.

26.02.2019-16:18 - (Son Güncelleme: 26.02.2019-16:09) Balığa Limon Sıkıyorsanız Dikkat!

Dünyanın en faydalı Omega-3 yağ asidi kaynağı olan balık, sağlığımız için oldukça faydalı bir besin. Öyle ki Dünya Sağlık Örgütü tarafından günlük tüketilmesi gereken besinler arasında sayıldı. İşte detaylar...

Hastalıklardan Korur

Beyin gelişimi ve kuvvetli bir hafıza için tüketilmesi gereken balığın, günlük 2.2 gram tüketilmesi gerektiği konusunda uzmanlar uyarıyor. Bağışıklığı güçlendiren ve hastalıklara karşı kalkan oluşturan balığı tüketirken bazı hatalar yapıyoruz.Dr. Ali Fuat Aytekin bu konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Balığa Limon Sıkılmaz

Özellikle beyin gelişimi açısından son derece önemli olan omega-3 asidi hakkında Dr. Ali Fuat Aytekin şunları söyledi: "Kalp hastalıklarından kansere kadar hemen hemen tüm hastalıklardan korunmada çözüm balık yağından geçiyor. Omega-3 olarak da bilinen besin kaynağı doğal olarak balık yiyerek alındığı gibi kapsül şeklinde hazırlanan ilaçlardan ya da sıvı hâlde de alınabiliyor. Ekmeği bu kadar tüketeceğimize balık yağı tüketsek IQ seviyelerimiz yükselir. Şehir efsanesi de yıkılsın artık. Balık yağı kilo aldırmaz. Balığın üstüne limon sıkılmaz. Limon, omega-3 ile etkileşime girdiğinde onu bozar, etkisini kaybetmesine sebep olur."

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal