Bakü'de Askeri Geçit Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katıldığı merasimde, Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusundan ele geçirdiği araçlar sergilendi.

10.12.2020-14:25 - (Son Güncelleme: 10.12.2020-14:39)

Ermenistan işgalinde altındaki Azerbaycan topraklarının kurtarılması sebebiyle başkent Bakü'de yer alan Azadlık Meydanı'nda Zafer Geçidi Töreni gerçekleştirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, merasimde açıklamalarda bulundu.

ERMENİSTAN ORDUSUNUN ELE GEÇİRİLEN ARAÇLARI SERGİLENDİ

Açıklamaların akabinde askerlerin ve askeri araçların geçiş gösterisi başladı. Merasimde, Azerbaycan ordusunun Ermeni ordusundan ele geçirdiği zırhlı araçlar da gösterildi.

MEHMETÇİK MERASİMDE

Azerbaycan askerinin yanında Türk komando güçleri geçit töreninde yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbayncan lideri İlham Aliyev, askerlerin geçişini seyretti.

Başkentin tanınan Azadlık Meydanı'nda yapılan törende aynı zamanda Bayraktar İHA ile SİHA'lar da vardı.

Azerbaycan ordusunun helikopter ve savaş uçakları uçuş gösterisi yaptı. Diğer taraftan gösteri uçakları gökyüzünde adeta bir şölen yaptı.

Azerbaycan lideri İlham Aliyev, merasimdeki açıklamasında Dağlık Karabağ operasyonu esnasında Türkiye'nin desteğinin altını çizerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Azerbaycan'ın topraklarının işgal altından kurtarıldığını fakat bunun mücadelenin sona erdiği anlamına gelmediğini söyledi.

Azerbaycan ordusunun 27 Eylül tarihinde başlattığı operasyonda, beş şehir merkezi, dört kasaba ile 286 köyün kurtarılmasının ardından Ermenistan mağlubiyeti kabul etmiş, işgal altında olan Laçın, Ağdam ve Kelbecer şehirlerini de boşaltacağını vaat eden anlaşmayı imzalamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal