Azerbaycan'da 10 Aralık Zafer Günü Coşkusu

Azerbaycan'a zafer ziyaretine giden Cumhurbaşkanı Erdoğan burada Azerbaycan Lideri İlham Aliyev ile 10 Aralık Zafer Geçit törenine katıldı!

10.12.2020-10:30 - (Son Güncelleme: 10.12.2020-14:40) Azerbaycan'da 10 Aralık Zafer Günü Coşkusu

Azerbaycan, Ermenistan'ın işgalinden kurtuluşunu, zafer coşkusu ile kutluyor!

İşgallerin sona erdiği 27 Kasım'dan bu yana ülkede esen bayram havası bugün resmi bir kutlama ile vücut bulacak.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı 10 Aralık Dağlık Karabağ zaferi için geçit törenine Türk askerinin de katılacağını duyurmuştu.

Ermenistan'a karşı büyük bir mücadele veren Azerbaycan'ın arkasında Türk askeri her zaman yer aldı.

Kardeş ülkeye her anlamda destek sağlayan Türk ordusununda Azerbaycan'daki geçit töreninde yer alması iki ülkenin de haklı gururunun temsili oldu.



Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haydar Aliyev'in kabrini ziyaret etmeden törene geçmedi.

Haydar Aliyev'in mezarına bir vefa ziyareti gerçekleştiren 2 liderin dua okuduğu görüldü.

Fahrı Hıyaben Devlet Mezarlığı'ndaki ziyaret esnasında anıta çelenk koyan 2 devlet başkanı, anıt defterini imzalamayı unutmadı.


Kabir ziyaretinin ardından Aliyev ile Erdoğan, Azadlık Meydanından yapılacak törene katıldı.

İLHAM ALİYEV'DEN AÇIKLAMA

Burada günün anlam ve önemine yönelik açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Vatan muhaberesinin ilk saatlerinden itibaren Türkiye’nin desteğini hissettik." dedi.

Aliyev sözlerine şöyle devam etti: ''Ermenistan, Azerbaycan halkına karşı savaş suçu işledi. Toprak bütünlüğümüzü savaş meydanında tekrar kazandık.” 

Ermenistan'ın mağlubiyetine vurgu yapan İlham Aliyev, '' Ermenistan ordusu diz çöktü ve toprak bütünlüğümüzü, savaş meydanında kazanarak sağladık'' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal