15.06.2021-13:08 (Son Güncelleme:26.06.2021-18:13)


1

Kırmızı Et Severler İçin Alternatif

Kırmızı Et Severler İçin Alternatif

Özellikle mevsim geçişlerinde bağışlık sistemini desteklemesi açısından oldukça önemli olan baklagillerin tüketilmesi gerektiğine değinen Sivri, ‘Baklanın protein içerip kolesterol içermemesi kolesterolü yüksek bireyler için kırmızı ete alternatif oluştururken, vejetaryen ve vegan beslenmesinde ana öğünde olması gereken besinlerdendir’ dedi.



2

Pankinson Hastaları Dikkatli Tüketmeli

Pankinson Hastaları Dikkatli Tüketmeli

Baklanın oldukça faydalı olduğunu ancak bazı durum ve bazı kişilerin bakla tüketirken dikkat etmesi gerektiğine değinen Uzman Diyetisyen Sivri, ‘Taze baklada dopamin öncüsü L-Dopa bulunur. Bakla tüketimiyle beyinde dopamin salgısı artmaktadır. Parkinson hastalığını nedeni ise beyinde dopamin salgısının azalmasıdır.



3

Bu yüzden diyetlerinde taze bakla bulunduran bireylerin bu hastalığa yakalanma riski azalabilir. Ancak Parkinson hastalığında kullanılan ilaçların etken maddesinde de L-Dopa bulunması bakla ve ilacın birlikte kullanıldığı zaman çok fazla doz alınmış ilaç etkisi yapacağından ilaç tedavisi alan Parkinson hastaları bakla tüketecekleri durumda mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir’ şeklinde konuştu.



4

Gebeler, Bebekler ve Favizm Hastaları Tüketmesin

Gebeler, Bebekler ve Favizm Hastaları Tüketmesin

Bağırsak sendromu yaşayan hastaların baklagiller tüketmemesi gerektiğinin altını çizen Sivri, ‘Halk arasında ‘bakla zehirlenmesi’ olarak bilenen favizm hastalığı olanlar, gebe ve bebeklerin bakla tüketiminden uzak durmaları gerekmektedir.” diyerek sözlerini önemli bir tavsiye ile sonlandırdı: “Sağlıklı bir beslenme için tek besine dayalı beslenme modelleri yerine her besin grubunun, her birinden her gün yeterli miktarda alınması gerektiğini de unutulmamalıdır’ dedi.



5

TAZE BAKLA YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

TAZE BAKLA YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Faydalarından uzun uzun bahsettiğimiz baklayla ilgili en çok aratılan bir diğer soru ise taze bakla yemeği nasıl yapılır? Bizde bakla severler için tadı damaklarında kalacak taze bakla yemeği tarifi hazırladık.



6

Malzemeler 1 kilogram taze bakla 1 adet kuru soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım tatlı kaşığı un Yarım limonun suyu 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı sıcak su Baklalarda kararma yaşanmaması için; 5 su bardağı su Yarım limonun suyu 1 yemek kaşığı un Servis için: Yarım demet dereotu Yapılışı Baklaları bol suda yıkayıp uçlarını ve varsa kılçıklarını temizleyin ve iki üç parçaya bölün. Derin bir kapta su, limon suyu ve unla karıştırın. Baklaları kararmamaları için bu suya atın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını tencerede kızdırın, soğanları pembeleşene kadar yağda kavurun. Baklaları süzüp durulamadan tencereye aktarın. Tuz, şeker, limon suyu, un ve sıcak su ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 35-40 dakika pişirin.



7

PEKİ TAZE BAKAKLA NASIL AYILANIR?

PEKİ TAZE BAKAKLA NASIL AYILANIR?

Tam mevsimi olan taze bakla için harika bir tarifi sizinle paylaştık. Ancak burada şöyle bir püf nokta var ki oda bakla nasıl ayıklanır? Sorusu. Özellikle bu dönemde hijyen konusunda daha dikkatli davranırken baklaları yıkama konusunda birkaç tüyo paylaşacağız sizinle. -Taze bakla alırken renginin canlı yeşil ve az lekeli olmasına özen gösterin. Bunun dışında ortadan ikiye böldüğünüzde tok bir ses vermelidir. -Taze baklaların ayıklanması taze fasulye ayıklamaya oldukça benzer. Taze baklanın her iki uç kısmını elimizle veya bir bıçak yardımı ile ayırınız. Baklanız tazeyse kılçıkları kolayca ayıklayabilirsiniz. Daha sonra biraz suda bekletin ve süzerek iki defa daha yıkayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR