Baki Ersoy MHP'den istifa mı etti? MHP Baki Ersoy neden istifa etti? Baki Ersoy başka partiye geçer mi, hangi partiye geçecek?

MHP Kayseri Milletvekili olan Baki Ersoy disiplin kuruluna sevk edilişinin ardından istifa ettiğini basına duyurdu. İstifasının ardı sıra Bahçeli'ye karşı olan sadakatinin devam edeceğini de söyledi.

16.04.2022-16:06 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-16:06) Baki Ersoy MHP'den istifa mı etti? MHP Baki Ersoy neden istifa etti? Baki Ersoy başka partiye geçer mi, hangi partiye geçecek?

MHP Kayseri Milletvekili olan Baki Ersoy yaptığı açıklamalardan dolayı disiplin kuruluna sevk edildiği biliniyordu. Sevkinin sebebi ise zamlar hakkında yaptığı konuşma olan Ersoy bunun ardından ani bir gelişme ile istifa ettiğini duyurdu. Bunun yanı sıra Bahçeli'ye sadakatinin süreceğini de sözlerine ekledi.

Baki Ersoy istifa kararı

MHP Kayseri Milletvekili olan Baki Ersoy partisinden istifa ettiğini duyurdu. Bu açıklamasının ardı sıra ise yaptığı açıklamaya ek olarak Bahçeli'ye "bağlı ve sadık" kalacağını söyleyerek aslında partisinden kopmadığını da ifade etmiş oldu.

baki ersoy

Baki Ersoy istifa sebebi

Ersoy geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamalarından kaynaklı olarak disiplin kuruluna sevki yapılmıştı. Ersoy yaptığı açıklamalarda ise zam oranlarına değinerek şu sözleri kullanmıştı, "Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şey yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor. Enerji krizi var böyle oldu' demek yerine biz önümüzdeki süreçte ne yaparız? Bu bir kaçamak. Tamam dünyada ekonomik kriz var, bizde de var. Bunu çözmeyecek miyiz yani? Bu doğru değil. Bu yaklaşımı ben kabul etmiyorum. Bunlar var, ama bunu çözecek olan yine Cumhur İttifakı" sözlerini kullanmıştı.

MHP'den konu ile ilgili açıklama geldi

MHP'den konuyla ilgili resmi açıklama geldi. Yapılan açıklamada ise, "Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy basına yapmış olduğu parti politikalarımıza aykırı açıklamalarından dolayı, parti tüzüğümüzün disipline dair hükümlerini uygulamak üzere tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmiştir." sözleri kullanıldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal