2022 yılında sözleşmeli personele kadro verilecek mi? Açıklama yapıldı mı? Binlerce sözleşmeli çalışanı ilgilendiriyor!

Kamu kurumlarında sözleşmeli olarak çalışan binlerce kişi, 2022 yılında kendilerine kadro açılıp açılmayacağını merak ediyor. Gündemdeki konular arasında yerini alan sözleşmeli personelin kadroya alınması konusuna sıklıkla çözüm aranıyor. Binlerce sözleşmeli personel, 2022 yılında kadro açılacak mı? Herhangi bir açıklama yapıldı mı? Sorularına yanıt arıyor.

16.04.2022-15:10 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-15:10) 2022 yılında sözleşmeli personele kadro verilecek mi? Açıklama yapıldı mı? Binlerce sözleşmeli çalışanı ilgilendiriyor!

Kamu kurumlarında sözleşmeli olarak çalışan binlerce kişi, kadro beklentisi içinde. Sözleşmeli personeller, kendilerine kadro açılmasını beklerken konuyla ilgili bir açıklama yapılıp yapılmadığı da merak konusu oldu. Kamu kurumlarında 4b statüde olan ve memur olarak atanmak isteyen çalışanların gözü kulağı kadro açılmasıyla ilgili gelecek bir habere çevrildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in sözleşmeli çalışanlara kadro açılmasına yönelik çalışmalar yürütüldüğünü belirtmesinin ardından konu gündemden düşmüyor. Binlerce sözleşmeli personelin heyecanlı bekleyişi sürüyor. 2022 yılının başından itibaren beklenen kadro açıklamasıyla ilgili önemli gelişmeler yaşandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 10 Mayıs 2022 tarihinde 3600 ek gösterge toplantısı yapılacak. Toplantıda sözleşmeli çalışanlara yönelik kadro konusu da masaya yatırılacak. 2021 yılında yapılan toplu sözleşmenin ardından, sözleşmeli çalışanlara kadro verilmesi konusunda pek çok gelişme yaşandı.

Sözleşeli personel

Deneyimli sözleşmeli personele imza yetkisi

Kamu kurumlarında ve belediyelerde 39 ayrı sözleşmeli statüsü bulunuyor. Yapılan çalışmaların ardından sözleşmeli statülerde sadeleştirmeye gidilecek. Geçerli sistemde evli öğretmen çiftlerden biri sözleşmeli çalışan ise eş durumundan tayin hakkından yararlanamıyor. Sözleşmeli öğretmenin yaptığı tayin başvurusu 3 yıl sonra kabul ediliyor. Memur-Sen sözleşmeli memurların haklarının normal memurların aklarıyla eşit olması gerektiğini söyleyerek talepte bulunuyor.

“Devlet işi memur eliyle yürütülür” maddesi sözleşmeli memurların elini kolunu bağlamaktadır. 657 sayılı yasada yer alan bu madde gereği, sözleşmeli memurların imza yetkisi bulunmuyor. Bu durumda ne kadar tecrübeli olursa olsun sözleşmeli personele imza izni verilmiyor. Uzun yıllar çalışan bir sözleşmeli personel, 1 yıldan daha az süredir görev yapan ve amir olan genç bir memura imza attırmak durumunda kalıyor. Sözleşmeli personellere yapılacak düzenlemelerin ardından, tecrübe sahibi sözleşmeli memurlara da imza yetkisi verilecek.

Sözleşmeli memurların ayrıca görevde yükselme sınavlarına da girme hakkı da bulunmuyordu. Kariyer yapma fırsatı elde edemeyen sözleşmeli memurlar, yapılacak düzenlemelerin ardından sahip olamadıkları haklara kavuşacak. Düzenleme ile birlikte sözleşmeli memurlar, yıllık izinlerini bir sonraki yıla devredebilecek.

Mayıs ayında Meclise sunulacak

2021 yılında salgın nedeniyle, sözleşmeli sağlık çalışanlarının sosyal haklarında iyileştirmeye gidildi. Yapılan düzenlemeler ile birlikte diğer sözleşmeli memurların haklarına kavuşması amaçlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Toplu Sözleşme Kongresi'nde yaptığı konuşmada sözleşmeli personele müjde vermişti. Bakan Bilgin açıklamasında, sözleşmeli personele kadro hakkı verilmesi için çalışmalar yaptıklarını ve çalışmalarda sona gelindiğini söyledi. Kamuda çalışan sözleşmeli personellerin haklarını düzenleyeceklerini belirten Bilgin, sorunların çözüme kavuşturulacağını belirtti. Bakan Bilgin, düzenlemelerin gönüllülük esasına göre yapılacağını da vurguladı. Bakan Bilgin, sözleşmeli memurların kadro ve ek gösterge çalışmalarının tamamlanması ve meclise gönderilmesi için Mayıs ayını işaret etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal