Bakanlıktan Üniversite Öğrencilerine Dev Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversitelilere 1,5 milyon liralık destek verildiği bilgisini paylaştı.

24.10.2021-14:14 - (Son Güncelleme: 24.10.2021-14:27) Bakanlıktan Üniversite Öğrencilerine Dev Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, bu sene içerisinde üniversite öğrencilerine 1,5 milyon lira destekte bulunulduğu bilgisini paylaştı.

Bakan, yapmış olduğu yazılı açıklamada, yükseköğrenim öğrencilerinin eğitim hayatlarına Bakanlık olarak katkı sağladıklarını ifade ederek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından ayni ve nakdi olmakla birlikte yardım yapılmış olduğu bilgisini paylaştı.

Bu kapsam içerisinde yardımın yıl süresince ihtiyaca göre yapılıyor olduğunu vurgulayarak belirten Bakan, 'Bu yıl içerisinde 2 bin 486 öğrenciye destek sağlandı.' sözlerini kullandı.

YÜKSEKÖĞRENİM YARDIMI'NDAN NASIL FAYDALANILIR?

Bakan, yükseköğrenim öğrencilerine verilmekte olan yardımın geçmiş yıllar içerisinde diğer sosyal yardımların altında devam ettirildiğini ifade ederek, 'Artık üniversite öğrencilerimize yaptığımız bu yardımı daha etkin ve verimli kullanabilmek için ayrı bir başlık olarak sürdürüyoruz. Öğrencilerin talepleri ışığında bu yardımı daha verimli kullanmayı hedefliyoruz.' bilgisini de paylaştı.

Toplumun tüm kesimlerine sosyal yardımların ve sosyal hizmetlerin ulaştırılması adına çalışmaların büyük bir çalışma ile devam edildiğini vurgulayan Bakan, 'Bu yıl içerisinde üniversite öğrencilerine toplam 1,5 milyon lira tutarında destek verdik. Türkiye'nin geleceğini inşa edecek üniversite öğrencilerimize, yani gözbebeklerimize maddi ve manevi her türlü desteği sunuyoruz, sunmaya da devam edeceğiz.' sözlerini kullandı.


Bakan, yükseköğrenim yardımından faydalanmak isteyen üniversite öğrencilerinin, ailelerinin bulunmuş olduğu ildeki ve öğrenim için ikamet ediliyor olduğu yerdeki SYDV'lere başvuruda bulunmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal