Bakan Derya Yanık'tan 'Kreş' Açıklaması Geldi

Bakan Derya Yanık'tan 'kreş' hakkında açıklamada bulundu. Bakan Derya Yanık: 'Tam kapanma döneminde, sadece kısıtlamalardan muaf olan ailelerin çocukları için kreşlerimiz açık olacak.' dedi.

29.04.2021-15:49 - (Son Güncelleme: 29.04.2021-22:49) Bakan Derya Yanık'tan 'Kreş' Açıklaması Geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Tam kapanma döneminde, sadece kısıtlamalardan muaf olan ailelerin çocukları için kreşlerimiz açık olacak.Bakanlıktan gelen açıklamaya göre, koronavirüs salgınının önlenmesine dair Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerilerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan tam kapanma kararını sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, özel kreşler, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerinin faaliyetleriyle ilgili tam kapanma döneminde çalışmaya devam edecek ailelerin de taleplerini göz önünde bulundurarak değerlendirdi. 

MUAF OLAN AİLELERİN ÇOCUKLARI İÇİN AÇIK OLACAK 

Gelen açıklamada açıklamalarda bulunan Bakan Derya Yanık, ‘Bu doğrultuda bakanlığımız tarafından izni verilen ve denetlenen özel kreş ve gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüpleri tam kapanma döneminde, sadece kısıtlamalardan muaf olan ailelerin çocukları için açık olacak’ dedi. Bakan Yanık ayrıca valilikler tarafından daha önce verilen yetki doğrultusunda bu kuruluşlarla ilgili yerel düzeyde kararlar verilebileceğini kaydetti. 

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ DEVAM EDECEK 

 Bakan Yanık, tam kapanma döneminde faaliyetlerine devam edecek 2 bin 310 özel kreş, gündüz bakımevleri ve özel çocuk kulüpleri ile ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde belirtilen önlemler ile bakanlık tarafından daha önce yayımlanan koronavirüs önlemlerinin uygulanmasına devam edileceğini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal