Bakanlıktan EYT’lileri ilgilendiren karar: Kıdem tazminatı tavanı değişti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, milyonlarca EYT’liyi ilgilendiren 2023 kıdem tazminatı tavanını açıkladı. Yeni rakamla beraber 10 yıl çalışan bir kişinin ne kadar tazminat alacağı da netleşti. Detaylar haberimizde...

14.01.2023-11:04 - (Son Güncelleme: 14.01.2023-17:26) Bakanlıktan EYT’lileri ilgilendiren karar: Kıdem tazminatı tavanı değişti

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın,  "2023 Yılı Ocak Ayına Ait Mali ve Sosyal Haklara İlişkin Genelgesi" ile beraber 2023 Ocak-Haziran döneminin kıdem tazminatı tavanı ve kullanılacak katsayıları belirlendi. Yeni rakamla beraber 10 yıl çalışan bir kişinin ne kadar tazminat alacağı da netleşti.

Kıdem tazminatı tavanı değişti

Milliyet’in haberine göre; kıdem tazminatı tavanı 2023 Ocak-Haziran dönemi için 19 bin 982 lira 83 kuruş oldu. 

Ekonomist Muhammet Bayram ise konu hakkında şu ifadeleri kullandı: 

"Kıdem tazminatı üst tavanı 15 bin 371 TL seviyesindeydi. O dönemde asgari ücret 5 bin 500 TL’ydi. Kıdem tazminatı üst tavanı hesaplaması en yüksek devlet memurunun almış olduğu ödeme tutarına göre bir hesaplamadır.

Kıdem Tazminatı Son Dakika

Memur maaşları yüzde 30’luk bir artış yapıldı. Bu tutarla birlikte kıdem tazminatı merak konusu olmuştu. 19 bin 982 TL’lik tutar işverenin maksimum ödeyeceği kıdem tazminatı tavanıdır.

Yani bir kişi 20 bin TL dahi alıyor olsa işten ayrılırsa 19 bin 982 TL üzerinden kıdem tazminatı hesaplanacaktır.

10 yıl çalışan bir kişi ne kadar kıdem tazminatı alacak?

10 yıllık bir çalışması varsa 199 bin 820 TL’lik bir kıdem tazminatı almaya hak kazanacaktır. Bu tutar işverenler nezdinde de olumlu karşılanmış bir tutardır.

EYT ödemeleri KGF destekli kredi ile yapılacak

Çünkü toplu bir şekilde emeklilikler söz konusudur. EYT kapsamında emekli olacaklar işverene ciddi bir maliyet. Devletimiz bu maliyeti düşünerek işverenlere kıdem tazminatı ödenmesine ilişkin KGF destekli kredi paketini açıkladı. EYT ödemelerinde yeni kıdem tazminatı tutarı dikkate alınacaktır. Bu noktada işverenlerimiz EYT ile beraber kıdem tazminatı ödemelerini gerçekleştirecektir.”

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal