Bakanlıktan Can Ataklı'ya Sert Yanıt: 'Medya Tetikçisi'

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal medya üzerinden yayınladığı yazılı açıklamada Korkusuz gazetesinde yazan Can Ataklı’nın iddialarına sert şekilde yanıt verdi.

23.12.2021-18:08 - (Son Güncelleme: 23.12.2021-18:16)

Gazeteci Can Ataklı’nın iddialarını Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla yalanladı. Bakanlık yaptığı paylaşımda, Korkusuz gazetesinde yazan Can Ataklı’nın amacının yanlış algı yapmak olduğunu ve bu yapılanların ‘medya tetikçiliği’ olduğu ifade edildi. 

GERÇEKLE UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ YOK 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal medya üzerinden yazılı bir açıklama yayınladı. Bakanlık, Can Ataklı’nın korkusuz gazetesinde yazdığı köşe yazısının uzaktan yakından gerçekle ilişkisini olmadığını açıkladı. Bakanlık tarafından yayınlanan yazılı açıklamada Ataklı’nın köşe yazısı hakkında ‘23.12 2021 tarihinde Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı tarafından aktarılan ifadeler ile ilgili bir yazılı açıklama yapılması gerekli görülmüştür. Gazetecilik ilkeleriyle asla bağdaştırılamayacak, gerçeklerle yakından uzaktan ilgisi olmayan bu köşe yazısındaki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır’ ifadelerini kullandı. 


MEDYA TETİKÇİLİĞİ

Korkusuz gazetesinde yazan Can Ataklı’nın köşe yazısı sonrası hakkında adli işlem başlatıldığı duyuruldu. Bakanlık, Ataklı’nın yazısına 'medya tetikçiliği’ dedi. Açıklamada ek olarak, ‘Kamuoyunda vesayet rejimi savunuculuğu dahi birçok yalan ve iftira dolu yazıları ile gündeme gelen Can Ataklı'nın; modeli itibarsızlaştırma, piyasalarda ve kamuoyunda olumsuz algı oluşturma amacı taşımaktadır. Söz konusu bu yazı en hafif tabiriyle 'medya tetikçiliği'dir. Hayal dünyasını, yalanlarla ve kurgu senaryolarla köşesine taşıyan bu kişi hakkında gerekli adli işlemler başlatılacaktır’ denildi. 

NE OLMUŞTU?

Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı, bugün yazdığı köşe yazısında şu anki Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin eski Hazine Bakanı Berat Albayrak'la doların düşüşü öncesi görüştüğünü iddia etmişti. Ataklı, ‘Şu tesadüfe bakın. Doların çakılmasından bir gün önce “Damat Berat Albayrak’ın adamı” denilen Maliye Bakanı, böyle bir ziyaret yapıyor. Hem de dört saat boyunca. Şimdi gel de o gece sıradan vatandaşların bir milyar dolar bozdurmaları sonunda, doların çakıldığına inan.’ ifadelerini kullanmıştı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal