Bakanlık ve AK Parti harekete geçti! Emeklilerin beklediği ikramiye haberinde büyük gelişme!

Ramazan Bayramı her geçen gün yaklaşırken milyonlarca emeklinin tüm dikkati ikramiyelerden gelecek haberlerde. "İkramiyeler artacak mı?" sorusu akıllardan çıkmazken bu konuda yeni bir gelişme daha yaşandı.

09.04.2022-09:45 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-15:53) Bakanlık ve AK Parti harekete geçti! Emeklilerin beklediği ikramiye haberinde büyük gelişme!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile AK Parti, 13.6 milyon emeklinin alacağı bayram ikramiyelerinde yapılacak artış için harekete geçti. İşte ikramiyedeki artışa ilişkin yeni detaylar...

Bakanlık ve Ak Parti harekete geçti! Emeklilerin beklediği ikramiye haberinde büyük gelişme!

Gelen son dakika bilgilerine göre milyonlarca emekliye verilmesi planlanan bayram ikramiyeleriyle ilgili yeni haberler var. Ramazan Bayramından "İkramiyeler artacak mı?" fikri devam ederken Ak Parti ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı.

Bakanlık ve AK Parti harekete geçti

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile AK Parti'nin ekonomiden sorumlu yetkili isimleri yaklaşık 13.6 milyon emekliyi oldukça yakından ilgilendiren bayram ikramiyeleri konusuyla ilgili harekete geçti. Ramazan ve Kurban bayramlarından önce vatandaşlara verilen ikramiyelerin yükseltilmesi için iki alternatifli bir çalışma yürütülmesi planlanıyor.

2 bin liraya çıkması söz konusu

Gelen bilgilere göre, emeklilere verilen bin 100 liralık ikramiyenin artırılması konusu masaya yatırılıyor. Söz konusu yasada yapılacak değişiklik ile beraber ikramiyelerin 2 bin liraya yükseltilmesi konusu konuşuluyor. Düşünülen bir diğer alternatif ise bunun bir kural bağlamında gerçekleşmesi.

Bakanlık ve Ak Parti harekete geçti! Emeklilerin beklediği ikramiye haberinde büyük gelişme!

Verilecek ikramiyenin tutarının miktarı yasada net bir şekilde belirtildiği için yapılacak her bir artış için tekrardan yasal düzenleme gelmesi gerekiyor. Bu sebepledir ki ikramiyelerin belirli bir kural dahilinde verilmesi ve yıllık belirlenen enflasyon oranında artması hususu üzerinde konuşuluyor.

Söz konusu çalışmalarda son aşamaya gelinince son karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan çıkacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal