Bakanlık sevindiren haberi verdi: Ödemeler bugün hesaplara yatıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı sebebiyle yaşlı ve engelli maaşlarının bugün hesaplara yatırıldığını duyurdu.

23.06.2023-11:29 - (Son Güncelleme: 23.06.2023-17:26)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın sonrasında engelli ve yaşlı aylıklarının ödeme tarihlerini öne çekeceklerini açıklamasının ardından beklenen açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan geldi. Bakan Göktaş, yaklaşık 1,4 milyon vatandaşa bugün ödeme yapacaklarını söyledi.

Ödemeler bugün hesaplara yatıyor

Akşam’ın haberine göre; yaklaşık 1,5 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ödemesi yapacaklarını kaydeden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaklaşık 1,2 milyar TL engelli aylıklarını da hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını belirtti.

Yaşlı ve Engelli Aylığı

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik tematik sosyal yardım programları uyguladıklarını belirten Bakan Göktaş, "Eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata katılımlarında her zaman yanında olduğumuz yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı, düzenli yaptığımız ödemelerimizle de destekliyoruz. Bu doğrultuda Kurban Bayramı dolayısıyla Temmuz ayına ilişkin yaşlı aylığı ve engelli aylıklarının ödemesini öne çekerek bugün itibarıyla hesaplara yatıyoruz. Böylece toplamda 2,7 milyar TL ödeme yapmış olacağız" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal