Bakanlık fahiş fiyatlara el koydu: Otomobil sektörü mercek altında

Otomobil sektöründe yaşanan arz talep ve fiyat dengesi sorunları yönündeki eleştirilerin ardından Ticaret Bakanlığı’ndan fahiş otomobil fiyatlarına yönelik hamle geldi. İşte detaylar...

18.06.2023-10:16 - (Son Güncelleme: 18.06.2023-10:16)

Kurban Bayramı öncesinde oldukça hareketlenen otomobil sektöründe yaşanan arz talep ve fiyat dengesi sorunlarının ardından Ticaret Bakanlığı’ndan önemli bir adım geldi. Bu kapsamda Ticaret Bakanı Bolat, göreve geldikten sonra ilk sektör toplantısını otomotiv sektörünün temsilcileriyle yapacak.

Otomobil sektörü mercek altında

Yetkili bayilerin, distribütörlerin, ikinci el kara taşıtı ticareti yapan temsilcilerin de bulunduğu toplantıda, otomotiv sektörü tamamen mercek altına alınacak, sektör bütün paydaşlarıyla birlikte masaya yatırılmış olacak.

Sabah'ta yer alan habere göre öte yandan otomobil satışlarına yönelik denetimler de bir yandan devam ediyor. Denetimler 3 başlıkta gerçekleştiriliyor.

Fahiş Otomobil Fiyatları

Bu başlıklardan 6 ay 6 bin kilometrelik satış kısıtlaması kapsamında geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre 35 milyon 110 bin lira idari para cezası uygulandı. Stokçuluk yapan satıcılara da en üst sınırdan cezalar verilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda Haksız Fiyat Denetleme Kurulu, stokçuluk yapan yetkili bayilere 8 milyon 292 bin lira idari para cezası verdi.

Aksesuarlarda fahiş fiyat

Sıfır otomobil satışlarında en önemli hususlardan biri de aksesuar zorunluluğu. Bazı bayilerin araç satışlarında aksesuarı zorunlu tutarak bu aksesuar için uygulanan fahiş fiyata karşı da denetimler gerçekleştirildi. Bu kapsamda, ilgili bayilere 17 milyon 834 bin lira ceza kesilmiş oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal