Bakanlık açıkladı: Depremzedeler nasıl oy kullanacak? İşte detaylar…

Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak netleşmesinin ardından, depremde büyük yıkıma uğrayan illerde yaşayan vatandaşların nasıl oy kullanacakları meral edilemeye başlandı. İçişleri Bakanlığı, depremzedelerin nasıl oy kullanacağını açıkladı. İşte detaylar…

08.03.2023-14:31 - (Son Güncelleme: 08.03.2023-14:36) Bakanlık açıkladı: Depremzedeler nasıl oy kullanacak? İşte detaylar…

AA’da yer alan habere göre; 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremi, ülkemizin en büyük afetlerinden biri oldu. 11 ilde büyük yıkıma neden depremler sonrası 45 binden fazla kişi hayatını kaybederken, binlerce kişide evsiz kaldı. Depremin üzerinden bir ay geçti. Yeniden yapılanma çalışmaları devam ederken, 2023 seçim tarihide netleşti. Başkan Erdoğan2ın seçim tarihinin 14 Mayıs 2023 olduğunu açıklaması üzerine, depremzede vatandaşlar nasıl oy kullanacaklarını araştırmaya başladı. İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. 

Depremzedeler nasıl oy kullanacak? 

İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada; Depremzedeler, "karavan, çadır, prefabrik evler, yurt, huzurevi gibi yerler"i yerleşim yeri adres beyanı yapabilecek.

Binlerce kişinin farklı illere göç etmesinin ardından merak edilen oy kullanma süreci hakkında yapılan açıklamanın devamında; afetzedelerin mağduriyetinin azaltılması ve kamu hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması için 6 Şubat öncesi yerleşim yeri adresi depremden etkilenen şehirlerdeki vatandaşların diğer illere yerleşim yeri adres değişikliği işlemlerini, nüfus müdürlüklerinin yanı sıra e-devlet ve nüfusmatikler üzerinden gerçekleştirebilmesine imkan sağlandı” bilgisi yer aldı. 

Depremzeler nasıl oy kullacak?

Yapılan açıklamanın detayında ise Adres Kayıt Sistemi Uygulama Yönergesi'nin 7'nci maddesinin 4'üncü fıkrasına istinaden, doğal afet sonucu yerleşim yerlerinin kullanılamayacak hale gelmesinden dolayı afetzedelerin yerleşmeleri için gösterilen karavan, çadır, prefabrik evler, yurt, huzurevi gibi yerlere de nüfus müdürlükleri, e-devlet ve nüfusmatikler üzerinden yerleşim yeri adres beyanı yapılabileceği de belirtildi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal