İstanbul’da bir binada çökme meydana geldi: Apartman tahliye edildi

İstanbul Bahçelievler’de bulunan 7 katlı binanın kaldırımın altında kalan kömürlük olan kısmı akşam saatlerinde büyük bir gürüldü ile yıkıldı. Büyük panik yaratan olay sonucu bina sakinler kendilerini sokağa attı. 14 daire ve 2 dükkanın bulunduğu apartman tahliye edildi. Kaldırımın altında yer alan kömürlüğün 45 yıllık binaya sonradan eklendiği belirtilirken Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır da olay yerine gelerek incelemeler yaptı.

08.03.2023-14:06 - (Son Güncelleme: 08.03.2023-17:44) İstanbul’da bir binada çökme meydana geldi: Apartman tahliye edildi

Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahallesi Küçük Çınar Sokağında bulunan 45 yıllık binaya sonradan eklenen kömürlüğü büyük bir gürültüyle çöktü. 7 katlı bir binanın sakinleri, olası bir yıkılma tehlikesine karşı tahliye edildi.

Kömürlük çöktü

AA’da yer alan haberde, olayın yaşandığı bölgeye gelen Bahçelievler Belediyesi zabıta ekipleri, binanın sakinlerini tahliye ederek, bölgede güvenlik önlemi aldı.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, incelemelerin sonrasında gazetecilere, 1978 yılında yapılan binada 14 daire ve 2 dükkan yer aldığını belirtti.

Bölge çembere alındı

İmar affıyla iskan almış

Binanın önünde kaldırım altına daha sonra bir ekleme yapıldığının belirlendiğini aktaran Bahadır, ''Çökme, ekleme yapılan yerde olmuş. Arkadaşlarımız inceledi. Binayı tahliye ettik. Karot testi yapılıp en kısa zamanda binanın yıkılması lazım. Yan bina bitişik olduğu için ona da bakıyor arkadaşlarımız. Tabii ki bu deprem zamanında kentsel dönüşüme önem veriyoruz.'' ifadelerin kullandı. 

Tahliye edilen binanın, yapımının ardından 1985'te imar affıyla iskan aldığı öğrenildi. 

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal