Bakan Ziya Selçuk: Telafi Programlarıyla Açığı Kapatmayı Hedefliyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uygulamaya aldıkları telafi programı ile pandemi sürecinde öğrencilerin ortaya çıkan açıklarını kapatmayı istediklerini dile getirdi.

31.05.2021-17:57 - (Son Güncelleme: 31.05.2021-18:07) Bakan Ziya Selçuk: Telafi Programlarıyla Açığı Kapatmayı Hedefliyoruz

Milli Eğitim Bakanı (MEB)Ziya Selçuk, Küresel Umut Festivali çerçevesinde gerçekleştirilen "Sürdürülebilir Hikayeler Webinar Serisi"nin 5.'si "Yeni Nesil Eğitim, Yeni Neslin Eğitimi" konusuyla yapılan seminere videolu mesaj yolladı.

Birleşmiş Milletlerin (BM) sürdürülebilir kalkınma amaçlarından biri olan nitelikli eğitimin bunun gibi bir toplantıda değerlendirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Ziya Selçuk, çocuklara sorumluluk, dürüstlük, öz güven, vatan sevgisi, sabır, öz disiplin, insana ve toplumsal yaşama sevgi, çevreye saygı benzeri hayat boyu devam edecek davranışsal ve bilişsel yetenekler edindirmeyi hedefledikleri eğitim şeklini, toplumun bütün katmanlarının ortak anlaşmasıyla uygulamaya konmasının gayreti içinde olduklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu gayretin düşünsel esaslarını, uygulama alanları ile yol haritasını 2023 eğitim vizyonuyla belirlediklerini dile getirdi.

 "3 KANALDAN ÇOCUKLARIMIZIN KALDIĞI YERDEN EĞİTİMLERİNİN DEVAMINI SAĞLADIK"

Tüm dünyayı kasıp kavuran pandeminin, dünyadaki gibi ülkemiz için de eğitim düzenini kalitesini belirleyen, esas unsur olarak her zaman olduğundan daha çok fırsat adaletine dikkat çektiğini belirten Ziya Selçuk, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

"Temel paradigmamız olan eğitimde fırsat adaleti ilkesini, biz de uzaktan eğitimde önceledik. 2020 mart ayında okulları yüz yüze eğitime kapatınca kısa sürede TRT ile iş birliği yaparak TRT EBA'yı kurduk, ilkokul ortaokul ve lise olmak üzere üç kanaldan çocuklarımızın kaldığı yerden eğitimlerinin devamını sağladık. Bu üç kanal, milli eğitimimizin bir aracı olarak salgından sonra da her öğrencimize her zaman hizmet eden okullar olarak varlıklarını sürdürecek.

''EBA DÜNYADA EĞİTİM KATEGORİSİNDE EN ÇOK ZİYARET EDİLEN WEB SİTESİ OLDU''

Bunun yanında yine geçici bir tedbir olarak değil, daima açık olan dijital eğitim platformumuz EBA, bu dönemde kapasitesini katbekat artırdı. İçerik desteğiyle öğrencilerimize binlerce dijital eğitim materyali sunarken canlı sınıf uygulamasıyla öğrencilerimizle öğretmenlerimizin buluşmasını sağladık. EBA platformu, dünyada eğitim kategorisinde en çok ziyaret edilen web sitesi oldu. Canlı sınıf ve alternatif uygulamaların sisteme entegrasyonuyla EBA'da günlük yaklaşık 3 milyon ders yapabilme kapasitesi bulunuyor. Ayrıca binlerce EBA destek noktası ve gezici araçlarımızla yurdun her köşesinde öğrencilerimize ulaşmaya çalıştık."

''AÇIĞI KAPATMAYI HEDEFLİYORUZ"

Milli Eğitim Bakanı, içinde 25 gigabyte interneti olan 700 binin üstünde tablet bilgisayarın öğrencilere dağıtımını yaptıklarını ifade ederek, "Şimdi ise başlattığımız telafi programıyla dezavantajlı grupta yer alanlar öncelikli olmak üzere akademik, sosyal, duygusal, fiziksel ve sağlık yönlerinden salgın döneminde öğrencilerimizin ortaya çıkan açıklarını kapatmayı hedefliyoruz. Bunu, bir eğitim seferberliği haline getirerek, halkın her kesimiyle iş birliği içinde, uzun vadeli bir destekleme programı olarak kuruyoruz." dedi.

Her öğrenciye gerek duyduğu desteği  sağlamak istediklerinin altını çizen Ziya Selçuk, nitelikli ve kapsayıcı eğitimin, sürdürülebilir kalkınmada en güçlü araçlarından biri olduğu düşüncesiyle faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti.

Ziya Selçuk, kız ile erkek çocukların eşit şartlarda ilk ve ortaöğretimini alması, dezavantajlı toplulukların olanaklarının artırılması ve tüm öğrencilerin mevcut potansiyellerini gerek gördükleri olanaklar içinde gün yüzüne çıkarabilmeleri, mesleki eğitim ile nitelikli yükseköğretime rahat bir şekilde kavuşabilmelerinin en önemli hedefleri arasında olduğuna vurgu yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğretmen eğitimlerini Türkiye eğitim tarihinin en iyi seviyesine çıkardıklarını dile getirdi.

''HEDEFİMİZ 50 BİN OKULDA 100 BİN TASARIM BECERİ ATÖLYESİ''

Tasarım yetenek atölyeleri ile alakalı da açıklamada bulunan Bakan Selçuk, "Okullarımızda robotik, ahşap, seramik ve teknoloji gibi alanlarda yaklaşık 10 bin tasarım beceri atölyesi açtık. Hedefimiz, 50 bin okula en az 100 bin tasarım beceri atölyesi kurmak." şeklinde konuştu.

Selçuk, eğitimi problem olarak değil, çözüm bölgesi olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, "Sürdürülebilir çözümlerin de iş birliği içerisinde gerçekleşeceğine olan inancımla, nitelikli bir eğitim sistemi için herkesi bu mutabakata davet ediyorum." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal