Bakan Yerlikaya’dan korkutan açıklama: 12 kişiden haber alınamıyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde mendireğe çarpan yük gemisinin battığını ve içerisindeki 12 Türk mürettebattan haber alınamadığını bildirdi.

20.11.2023-09:21 - (Son Güncelleme: 20.11.2023-17:25)

Rusya’dan yola çıkan ve İzmir Aliağa Limanı’na yük taşıyan Türk bayraklı gemi, Karadeniz’de etkisini gösteren fırtına sebebiyle Ereğli Limanı’na sığındı. Burada da fazla dayanamayan gemiyle iletişim, iç limandan çıktığı andan bir süre sonra kesildi.

AA’nın haberine göre; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak Ereğli'de aşırı yağış ve fırtınadan etkilenen gemiyle ilgili bilgi verdi.

Zonguldak

Yerlikaya'nın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Kafkametler" adlı kargo gemisinin de halatının kopmasıyla sürüklendiği, liman römorkörüyle 12 Türk mürettebatıyla yedeğe alınarak kurtarılmıştır. Bu kadar olumsuz hava koşulunda maalesef 12 Türk vatandaşımızın bulunduğu gemiye arama kurtarma yapamadık. Duamız, sabah gün aydınlanır aydınlanmaz olumlu havanın bize arama kurtarma için fırsat vermesidir.

"Dalga boyu 9 metreye ulaştı"

Meteoroloji'den yarın sabahla ilgili alınan tahminler havanın daha iyi olacağı yönünde ama sabah hep birlikte göreceğiz. Özellikle dün dalga boyunun 9 metreye, görüşün 25 metreye düştüğünü biliyoruz.

"Hava koşulları olumlu hale gelir gelmez başlayacağız"

Tüm ekiplerle hazırız ve olumsuz hava koşulları olumlu hale gelir gelmez çalışmalara başlayacağız.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hepimize geçmiş olsun.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal