Bakan Yerlikaya'dan İstanbulluları tedirgin eden haber: 5.1'lik deprem sonrası o bölgede çatlaklar oluştu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli yaşanan deprem hakkında konuştu. Yerlikaya, İstanbul ve Bursa'da bazı binaların hasar gördüğünü açıkladı.

04.12.2023-14:27 - (Son Güncelleme: 04.12.2023-17:19) Bakan Yerlikaya'dan İstanbulluları tedirgin eden haber: 5.1'lik deprem sonrası o bölgede çatlaklar oluştu

Bugün sabah saatlerinde Marmara Bölgesi’nde Bursa merkezli 5.1 büyüklüğüne Deprem meydana geldi. Deprem İstanbul başta olmak üzere pek çok Marmara Bölgesi ilinde hissedildi.

13 artçı deprem daha yaşandı

Diğer yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Marmara Denizi Gemlik Körfezi'ndeki 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4,5 olmak üzere 13 artçı sarsıntı kaydedildiğini bildirdi. Depremin ardından en büyüğü 4,5 olmak üzere farklı büyüklüklerde 13 artçı deprem kaydedildiğini bildiren Yerlikaya, İstanbul, Bursa ve diğer civar illerde, AFAD, Jandarma, Emniyet, UMKE ve diğer görevlilerle yapılan saha taramalarıyla 112'ye gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığını belirtti.

Bakan Yerlikaya'dan İstanbul depremi açıklaması

İstanbul ve Bursa’daki binalarda çatlak oldu

Bakan Yerlikaya, İstanbul'da Esenler ve Küçükçekmece'de birer binada, Bursa Mudanya'da da bir binada çatlak olduğuna ilişkin ihbar alındığını ifade ederken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il müdürlüklerinden ekiplerin ilgili adreslere sevk edildiğini açıkladı. Ali Yerlikaya, Mudanya'da deprem sırasında merdivenden düşen 2 kişinin sağlık durumlarında bir olumsuzluk bulunmadığını kaydetti. Gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Yerlikaya, depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini iletti.

(AA)


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal