Bakan Varank Temel Atma Törenine Katıldı

Bakan Varank katıldığı temel atma töreninde konuşma yaparak gündemdeki konulara değindi.

20.05.2021-13:38 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-14:42) Bakan Varank Temel Atma Törenine Katıldı

Duraline Alüminyum Profil Sistemlerinin, Kocaeli'nin Dilovası ilçesindeki Mermerciler Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki fabrikasının temel atma töreninde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank katıldı. Törene katılan kişiler arasında Bakan Varankın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Dura Şirketler Grubu Onursal Başkanı Fahrettin Yavuz, Dura Şirketleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuz ile şirket yöneticileri de vardı.

YAKLAŞIK 300 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Yıl sonunda bitirilmesi hedeflenen fabrikanın yatırım bedeli 100 milyon liranın üzerinde olacak. 21 bin metrekare üzerinde yapılacak fabrika 3 katlı olacak. Bittiğinde ise yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlayacak. Törende konuşan Bakan Varank, Duraline'nin üretim ve ihracat performansını yeni bir yatırımla taçlandırdığını belirterek, 'Türkiye’nin ekonomisine ve geleceğine güvenin bir göstergesi olan bu yatırım kararı dolayısıyla ben firma yetkililerini yürekten tebrik ediyorum.' dedi.


'DEVLET BATARSA, EKONOMİ ÇÖKERSE KENDİLERİNİ BAŞARILI SAYACAKLAR'

Konuşmasının ilerleyen dakikalarında muhafeleti de eleştiren Varank, 'Böylesine zorlu bir yılda Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 büyümeyi başararak dünya genelinden ayrışan birkaç ekonomiden biri oldu. Gelin görün ki, tüm dünya Türkiye'nin bu başarısını takdir ederken, muhalefet, uluslararası kuruluşların dahi teyit ettiği bu rakamlara hala inanamıyor. Neden biliyor musunuz? Çünkü siyasi başarı umutlarını ,hükümetimizin ve devletimizin aciz duruma düşmesine bağlamış durumdalar. Devlet batarsa, ekonomi çökerse kendilerini başarılı sayacaklar. Bu bakış açısı gözlerini o kadar köreltmiş ki, Türk sanayisinin geldiği aşamayı görmekten acizler. Her fırsatta ifade ediyorum. Gelsinler birlikte şu Kocaeli’ni bir gezelim, Türkiye’nin her bir şehrine yaydığımız organize sanayi bölgelerini, endüstri bölgelerini, teknoparkları ziyaret edelim.' dedi.

'CUMHURBAŞKANIMIZI NETENYAHU'YA BENZETME HADSİZLİĞİ'

Bakan Varank, 'Utanmadan sıkılmadan Cumhurbaşkanımızı Netenyahu'ya benzetme hadsizliğini sergileyebiliyorlar. Ne demişler, körle yatan şaşı kalkar. İttifak ortakları yüzünden bunların dilleri de Kandille uyumlu hale geldi. Milletimiz elbette bunları not ediyor, vakti zamanı gelince de hesabını soracak. Bizim gündemimiz dedikodular, Fuat Avni tarzı operasyonlar değil, Türkiye'nin üretimi ve kalkınmasıdır.' diyerek benzetmeye karşı tepkisini de dile getirdi. 

Dura Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuz da  'Bugün gururlu ve heyecanlıyız. Firmamız 1993 yılında babam Fahrettin Yavuz tarafından kuruldu. Şu anda 27 ülkeye ihracat yapmaktadır. Yurt dışı satışlarımızda gösterdiğimiz satışlar yeni fabrika yapmaya teşvik etmiştir. 21 bin metrekarelik olacak olan yeni yatırım. Fabrika bittiğinde 100 milyon lirayı aşan yatırımı ülkeye kazandırmış olacağız. Hem istihdam hem de ihracat rakamlarımızda yüzde 80'in üzerinde artış bekliyoruz.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal