Kanada'nın Türkiye'ye Yasağı İşe Yaramadı

Terör örgütü PKK, Diyarbakır’daki 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’na iki maket uçak ile saldırı girişiminde bulundu, Türk askerinin dikkatiyle saldırı önlendi. Etkisiz hale getirilen maket uçaklar ve PKK’nın kullandığı dronları hayalet hale getiren beyin kartlarının, Kanada’dan alındığı düşünülüyor...

20.05.2021-13:39 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-14:22) Kanada'nın Türkiye'ye Yasağı İşe Yaramadı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın birlikte yürüttüğü operasyonlarıyla art arda darbe alan üst düzey kadrosundan ağır kayıplar veren terör örgütü PKK, son dönemde dron ve maket uçaklarla değişik üslere saldırı girişiminde bulundu. 

''KANADA MI TEMİN EDİYOR?''

Çoklu frekans sebebiyle dronsavar ve jammerler tarafından yakalanması güç olduğundan dolayı makineli tüfekler ile düşürülen bu dronlardaki kartların Kanada’da üretilmiş olması ya da terör örgütünün temin etmiş olabileceği olasılığı üzerinde duruluyor. Çoklu frekans sebebiyle yakalanması güç olan bu dronların özellikle gece vaktinde tehlikeli olabileceği vurgulanılıyor.

''AMBARGO İŞE YARAMADI''

Şüphelerin odağı olan Kanada, Dağlık Karabağ meselesinde Türkiye Azerbaycan’a destek verdiği sebebiyleTürkiye’nin ürettiği “İHA/SİHA’ların gözü” olarak bilinen “wescam lazer işaretleyici kameraların” Türkiye’ye satışına yasak getirdi ve ambargo uygulamaya başladı. Fakat Kanada’nın ambargosu yeterli olmadı. Aselsan, İHA/SİHA’ların kritik alt sistemlerinden birisi olan “Elektro-Optik Keşif Gözetleme ve Hedef Tespit Sistemi-CATS”i tamamen yerli imkanlarla üreterek kullanıma sundu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal