Bakan Vahit Kirişçi'den müjdeli haber! Datça'daki yangın kontrol altına alındı

Muğla’nın Datça ve İzmir’in Çeşme ilçelerinde devam eden orman yangını konusunda Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den müjdeli haber geldi. Bakan Kirişçi Datça'daki yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

15.07.2022-15:14 - (Son Güncelleme: 15.07.2022-15:14)

Muğla’nın Datça ve İzmir’in Çeşme ilçelerinde dün öğlenden bu yana devam eden orman yangını konusundaki son gelişmeler milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Orman yangınlarına karadan ve havadan müdahaleler sürerken konu hakkında Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Kirişçi’nin yaptığı açıklamaya göre Datça'daki yangın kontrol altına alındı.

Datça'daki yangın kontrol altına alındı   

Datça’da şu ana kadar devam eden yangınlarda tahliye edilen kişilerin sayısı 3.520’ye ulaşırken askeri personelin terk edilen evlerde ve sokaklarda kundaklama ihtimaline karşı nöbet tuttuğu kaydedildi. 

Datça orman yangını

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ise Datça’da devam eden orman yangınının an itibariyle kontrol altına alındığı müjdesini verdi. Bakan Kirişçi’nin açıklamasında şu sözler yer aldı:

"Yangın kontrol altına alındı. 10 ev hasar gördü, can kaybımız yok, 7 kişi tedavi ediliyor. Vatandaşlarımızın zararını tespit edip ödemeleri gerçekleştireceğiz. Gece görev yapan helikopterlerimiz de uçuşlarını gerçekleştirmiştir. Hava araçları, orman savaşlarını işini kolaylaştırır. Asıl olan ormanın içindeki müdahale ekibidir."

Muğla Büyükşehir Belediyesi de açıklama yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi de yangınla ilgili son gelişmeleri içeren bir açıklama yaptı. İşte o açıklama:

"Yangın, Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı yerleşim bölgesinin alt kısmından çıkmış olup, rüzgarın da etkisi ile Mesudiye Mahallesi'ne doğru ilerlemiştir. Yangın Hava Radar Mevzi Komutanlığı altı, Mesudiye Mahallesi Girtepe ve Domuz Çukuru bölgesinde devam etmektedir. Havadan ve karadan müdahale devam etmektedir. Rüzgar kuzey-batı yönünden 8km/h hızla esmektedir. Meşe Çukuru Mahallesi'nde 10 ev, Döşeme Mevkii'nde 15 ev, Mesudiye Hayıtlıbükü, Mezitli Mahalleleri'nde konaklama tesislerinde bulunan 3 bin 520 kişi, 10 araç, 28 büyükbaş ve 35 küçükbaş hayvan tahliye edilmiştir. Şu ana kadar 17 konutun olumsuz etkilendiği tespit edilmiştir. Resmi olmayan rakamlara göre 728 hektar alan zarar görmüştür. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak 105 personel, 57 araç ve yardımcı ekipmanlarımızla sahadayız" 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal