Bakan Tüfenkci'den Market Çalışanlarına Müjde!

Haftada bir gün tatil talebinde bulunan perakendeciler için müjdeyi veren Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bu konuda ortak görüş sağlanırsa düzenlemeye ihtiyaç dahi kalmayabileceğini söyledi.

12.04.2018-11:41 - (Son Güncelleme: 12.04.2018-11:35)  Bakan Tüfenkci'den Market Çalışanlarına Müjde!

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek'in sektör mensubu işletmeler için haftada bir gün tatil isteğini konseyde görüşüleceğini söyleyen Tüfenkci, "Perakendeciler Konseyi haftada bir gün izin ile ilgili böyle bir karar almak isterlerse bunun için adımları atabiliriz" dedi.

EĞER ORTAK DÜŞÜNCE İSE YASAL DÜZENLEMEYE GEREK KALMAZ
Bakan sözlerine şöyle devam etti, "Eğer sizler bir araya gelebilirseniz hiçbir yasal düzenlemeye gereksinim duymadan kararla bunu deklare edebilirsiniz. Çünkü sektör sadece bir bölgeden oluşmuyor, geniş kesimleri tesir edecek düzenlemeden bahsediyoruz. Bundan dolayı kamuoyunda ve sektör içinde yeterince görüşüldükten sonra adım atmamız gerekli. Sektörün de bunu iyi tartışması lazım. Aksi halde yaptığımız düzenlemeyi 6 ay sonra yine gözden geçirme ihtiyacı duyabiliriz."

VERİMLİLİĞİN ARTMASI İÇİN HAFTADA BİR GÜN TATİL
Daha önce Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, 71 bin market çalışanının aileleri daha çok vakit geçirebilmesi, dinlenmesi, sosyalleşmesi ve verimliliğinin çoğalması için marketlerin haftada bir gün kapanmasını istemişti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal