Bakan Soylu: E-imza 2021'de Kimliğe Yüklenecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakında e-imzanın altyapısı ve hazırlıklarının tamamlanmış olacağını, 2021 yılında kimliklere yükleneceğini söyledi.

02.10.2020-13:09 - (Son Güncelleme: 02.10.2020-13:10) Bakan Soylu: E-imza 2021'de Kimliğe Yüklenecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, -4 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 'İl Özel İdaresi Genel Sekreterleri Eğitim Semineri'nin açılış programına katıldı. Burada konuşma yapan Soylu, bakanlığın her yıl bir teması olduğunu, geçen yılki teması olan  'eğitim, denetim, takip' kapsamında bakanlık tarihinin en yüksek eğitim ve denetimini gerçekleştirdiklerini kaydetti.

"2021'DE KİMLİĞE YÜKLENECEK"

Vatandaşların bakanlık bünyesindeki kurum ve kuruluşlarla ilgili memnuniyetini öğrenmek için genel araştırma ve anket yaptıklarını belirten Süleyman Soylu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde konsept değişikliği yaptıklarını ifade etti. Vatandaşların memnuniyetinde artış gördüklerini söyleyen Soylu, "Bir taraftan kimlik kartımızın içine ehliyetimizi yüklüyoruz.  TÜBİTAK ile çalışmalarımızı tamamlıyoruz. E-imza'nın da yakında altyapısı ve hazırlıkları tamamlanmış olacak. İnşallah 2021 yılının belirli bir zaman diliminde o da kimliklere yüklenmiş olacak." dedi.

TEK NUMARADAN ACİL ÇAĞRI MERKEZLERİNE ULAŞILABİLECEK

Soylu, açıklamasının devamında acil çağrı merkezlerinin entegrasyonunu sağlamaya çalıştıklarını belirterek "Bir taraftan 112'ler var, acil çağrı merkezlerinin entegrasyonunu sağlamaya çalışıyoruz. 2021'in ortalarında tüm Türkiye'de 112 olacak. Tek bir numaradan acil çağrı merkezlerine ulaşılabilecek. Hem bir kolaylığı hem bir modernliği sağlıyoruz. Bütün bunların hepsi, bizim açımızdan fevkalade önemli bir sorumluluğu da üstlenmemizi teşkil ediyor" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal