Bakan Şimşek’ten Murat Kurum’a destek: Birlikte İstanbul’u çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı konuşmada Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum'a destek verdi. Bakan Şimşek, ‘’Birlikte İstanbul’u çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız’’ dedi.

03.03.2024-14:20 - (Son Güncelleme: 03.03.2024-14:20)

İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde düzenlenen Güneydoğu Sofrası İstanbul Buluşması’nda konuşma gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı konuşmada Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum’a destek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Şimşek, Kurum'un İstanbul'da önemli farklar yaratacağını belirtirken, ulaşım, konut eksikliği ve afet riski gibi kentteki temel sorunları AKP'nin ve Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayının çözeceğini vurguladı. İstanbul'un altyapısına yapılan önemli hükümet yatırımlarına değinen Şimşek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın projeleriyle ulaşım sorununa çözüm getirdiğini ve bu çabanın gelecekte de devam edeceğini ifade etti. Şimşek, AKP hükümetleri döneminde 1 milyon 319 bin sosyal konutun yapıldığını belirterek, Murat Kurum'un İstanbul için büyük bir fırsat olduğunu ve kentsel dönüşüm konusundaki deneyimi ile bu sorunu etkili bir şekilde çözeceğini kaydetti.

İstanbul’u hep birlikte ileriye taşıyacağız

AA’da yer alan habere göre; Bakan Şimşek, AKP'nin yerel yönetim anlayışını "gerçek belediyecilik" olarak nitelendirerek, hizmet ve eser odaklı bir siyaset benimsediklerini vurguladı. Şimşek, partilerinin kalkınmanın yerelden başladığını ve belediyecilik anlayışlarında sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini belirtti. İnsan odaklı bir yaklaşım benimsediklerini ve katılımcı, kapsayıcı ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışını savunduklarını dile getirdi. 

İstanbul'un daha ileri bir noktaya taşınması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Şimşek, rekabetin artık sadece ülkeler arasında değil, aynı zamanda iller, şehirler ve metropoller arasında da yaşandığını vurguladı. İstanbul'un daha rekabetçi olması için Murat Kardeşimizin uygun bir aday olduğunu ve birikim ve tecrübeye sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, kaynakların Ankara'dan adil ve kurala uygun bir şekilde gönderildiğini ve muhalefetin herhangi bir bahanesinin olmadığını vurguladı.

Mehmet Şimşek Murat Kurum

En çok kaynak İBB’ye aktarıldı

2023 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne en çok kaynağın aktarıldığını açıklayan Şimşek, ayrıca Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Adana gibi muhalefetin elindeki belediyelere de bütçeden adil bir şekilde kaynak sağlandığını belirtti. Şimşek, ayrımcılık yapmadıklarını, kaynak aktarımını kurala ve formüle dayalı olarak gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, eğer bir belediyede hizmet eksikliği varsa sorunun başka bir yerden kaynaklandığını ifade etti. AKP hükümetleri döneminde yerel yönetimlere kaynağı yüz katından fazla artırdıklarını belirten Şimşek, muhalefetin hiçbir bahanesinin olamayacağını söyledi. Şehirlerin akıllı, çevreye duyarlı, dirençli ve rekabetçi olması gerektiğine vurgu yapan Şimşek, AKP'nin seçim beyannamesinde bu hedeflere yönelik adımlara yer verildiğini aktardı.

Enflasyon tek haneye inecek

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin son 20 yılda önemli gelişmeler kaydettiğini vurgulayarak, ekonomik sorunlara çözüm bulma amacıyla geçen eylül ayında duyurdukları kapsamlı programı hatırlattı. Şimşek, ayrıca "Çünkü biz, esnafımızın da emeklimizin de işçimizin de asgari ücretlimizin de sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları geçmişte çözdük, Türkiye'yi hızlı bir şekilde kalkındırdık. Altyapısını iyileştirdik, eğitimine yatırım yaptık, sağlığına yatırım yaptık, ekonomimizi büyüttük. Son yıllarda dünyada da Türkiye'de de enflasyon önemli bir sorun. Ortaya koyduğumuz programla biz tekrar enflasyonu tek haneye indireceğiz. Enflasyonu tek haneye indirdiğimizde, siz çok daha rahat bir şekilde konut alabileceksiniz. Çünkü konut kredisi alabileceksiniz. AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı. Biz tek haneye indirince, krediye erişim arttı." dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal