Bakan Selçuk: Kadına Şiddetin Önlenmesi İçin Kurs Başlattık

Pandemi döneminin şiddete etkisi araştırılıyor. Bakan Ziya Selçuk, araştırma çalışmaları için 47 bin 968 öğrenciye ulaştıklarını açıkladı.

02.06.2021-18:00 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-18:00) Bakan Selçuk: Kadına Şiddetin Önlenmesi İçin Kurs Başlattık

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündem kadına gösterilen şiddetin eğitim yönüydü. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu'nda açıklamalarda bulundu.

Pandeni döneminde şiddet meselesinin araştırılması için özel bir araştırma yapıldığını açıkladı.

''ANALİZ SÜRECİ DEVAM EDİYOR''

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Salgın sürecinde psikolojik iyi oluş araştırması için çalışma yapılıyor. 47 bin 968 ortaokul ve lise öğrencisine uygulandı. Araştırmanın uygulama süreci tamamlandı, analiz süreci devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Ziya Selçuk, akademisyenlere de bu hususta araştırma yapmaları hususunda çağrıyaptı. Bu meseledeki saha araştırma çalışmalarına destek olunacağını açıkladı.

Bakan Ziya Selçuk, yalnızca 2019-2020 eğitim öğretim senesinde 1 milyon 457 bin öğrenciye şiddetin önüne geçişmesi noktasında eğitim verildiğini ifade etti.

KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE İÇİN KURS AÇILDI

Kadına karşı şiddetin önüne geçilmesi için kurs programı açıldığını bildirdi.

Ziya Selçuk "kursiyer sayısı artacak" dedi ve açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Kurs Programı açıldı. Mayıs 2021’de 48 kurs faaliyetine başladı. 322 kadın ile 198 erkek olmak üzere 520 kursiyere ulaşıldı. Bu yeni uygulamayı yaygınlaştıracağız"

Öğretmenlerin aşılanma takvimi de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un gündem konuları arasındaydı.

Milli Eğitim Bakanı, son olarak açıklamalarını "Hekimlerimizin hemen ardından aşılama programına alınan ikinci meslek grubu öğretmenlerimiz. Çok kısa sürede öğretmenlerimizin tamamı aşılanacak" sözleriyle sonlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal