Bakan Pakdemirli 'Hedefimiz Guinness'e İmza Atmak'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milli Ağaçlandırma Günü'nde düzenlenen "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" Programı kapsamında, gerçekleştirilen törene katıldı.

11.11.2019-16:32 - (Son Güncelleme: 11.11.2019-16:21)

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün 11 milyon fidanın toprakla buluştuğu tarihi "rekor" etkinliğine ilişkin, "11 milyon fidanla ağaçlandırılan alan 13 bin futbol sahası büyüklüğüne denk geliyor. Bu alan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 10 bin 765 kilometrelik kara ve deniz sınırlarının tamamını birer metre arayla fidanlarla çepeçevre çevrelemek demek." ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli, Milli Ağaçlandırma Günü'nde düzenlenen "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" Programı kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Yenimahalle Çakırlar mevkisinde gerçekleştirilen törende hazır bulundu.

Pakdemirli, bahsi geçen konuya yönelik aktardığı açıklamada, etkinlikle Türk milletinin vatan toprağına duyduğu sevginin taçlandığını, kampanyayı 11 milyon fidanla sınırlandırmalarına karşın seferberliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşların 14 milyona yakın fidanı sahiplendiğini dile getirdi.

HER 11 KASIM'DA FİDAN DİKİMİ YAPILACAK

Yoğun ilgiyle kampanyanın bir seferberliğe dönüştüğünü ve bir memleket meselesi haline geldiğini vurgulayan Pakdemirli, "Bundan sonra her 11 Kasım'da milletimizle yine fidan dikimi alanlarında olacağız. Milli Eğitim Bakanımız ile de konuştuk, her 11 Kasım'da okullarımız da fidan dikim alanlarında olacak." diye konuştu.

11 milyon fidan seferberliğiyle Türkiye'nin Guinness Rekorlar Kitabı'na adını iki rekorla kazıyacağına işarer eden Pakdemirli, şunları dile getirdi:

DÜNYANIN EN BÜYÜK ONLİNE FİDAN DİKEN İNSAN ALBÜMÜ

"232 bin 647 adet fidanla Endonezya'ya ait '1 saatte en fazla fidan dikme dünya rekoru', bugün Çorum'da 1 saatte daha fazla fidan dikimi sonrası Türkiye adına tescil ettirilecek. İkinci rekorumuz için de bugün fidan dikerken çektirdiğiniz bir fotoğrafı 'gelecegenefesalbum.com' adresine yüklemenizi istiyoruz. Böylelikle 'Dünyanın En Büyük Online Fidan Diken İnsan Albümü'nü Guinness'e tescil ettirerek ikinci bir rekora daha milletçe imza atmış olacağız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal