Bakan Özer’den açıklama: Öğretmen ücretlerine zam gündemimizde

Bir televizyon programının canlı yayınına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim konusunda gündemde olan konular hakkında açıklamalar yaptı. Bakan Özer, öğretmen ücretleriyle ilgili olarak ‘’Gündemimizde yer alıyor’’ diye konuştu. İşte detaylar...

16.08.2022-18:20 - (Son Güncelleme: 16.08.2022-18:20)

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir televizyon kanalının canlı yayınına katılarak eğitim gündemine dair önemli sorulara yanıt verdi. Siyasetin de gündeminde olan öğretmenlik kariyer sınavlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Bakan Özer, merak edilen konulardan birisi olan öğretmen ücretleri konusunda da bir soruya yanıt verdi. 

Yeni eğitim öğretim dönemi hazırlıkları devam ediyor

Bakan Özer, 2022-2023 eğitim öğretim dönemi ile ilgili olarak ‘’"Bundan sonraki dönemde yardımcı kaynaklarla ders kitaplarını birleştirecek şekilde bir düzenlemeye gideceğiz. Yıllardan beri öğrenciler ve velilere ilave yükler getiren mekanizmaları bakanlık olarak kaldırıyoruz. Kayıt, parası, bağış gibi gelen tüm şikayetleri değerlendiriyoruz. Şu anda bu konuda 137 işlem yaptık. Farkında olarak veya olmayarak bu süreçlere giren arkadaşları yöneticilikten uzaklaşıyoruz." diye konuştu.

Atamalar Eylül başında yapılacak

20 bin kişilik öğretmen ataması sonuçlarıyla ilgili de konuşan Bakan Özer, ‘’Bugün mülakat sonuçlarını paylaştık. 27-31 Ağustos'ta tercihleri alacağız ve 1 Eylül'de de öğretmenlerimiz okullarına atanarak görevlerine başlayacak." dedi.

Bakan Özer açıklama

Öğretmenlik meslek kanunu düzenlemesi yapılacak

Öğretmenlik meslek kanunundaki eksiklikleri düzelteceklerini ve yeni iyileştirmeler yapacaklarını kaydeden Bakan Mahmut Özer, ‘’Yönetmelik hazırlanırken ilgili tüm STK ve sendikaların görüşlerini alarak bu çalışmaya şekil verdik. Kamuoyunda, bu kanunun öğretmenlerimizin özlük haklarını iyileştirmek için yapıldığı gibi bir algı var. Öğretmenlerimizin özlük hakkını iyileştirmek için yapılacak düzenlemede sınava gerek olmaz. Hükümetimiz zam yapar. Bu bir kariyer sistemi. Zorunluluk yok. Türkiye'de kariyer sisteminde sınav yapılmayan hiçbir alan yok. Biz bu sınavlarda öğretmenlerimizin öğretmenlik yeterliliklerini ölçmüyoruz. Bu kamuoyunda istismar ediliyor. Bizim öğretmenlerimizin aldıkları eğitimi değerlendirmemiz gerekiyor. Bunun için bu sınavları yapıyoruz. Öğretmenlerimizin süreçteki belirsizliklerden kaynaklanan bir tedirginlik durumu varsa zaten bakanlık olarak bunun gereğini yaparız. Buradan kimse siyasi rant üretmeye çalışmasın. Öğretmenlerimiz eğitim sistemimizin biricik varlıklarıdır. Öğretmenlerimiz ne kadar güçlü olurlarsa eğitim sistemimiz o kadar güçlü olur, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de o kadar güçlü olur. Bu konuyu siyasi görünürlüğü artırmayla ilgili bir ranta dönüştürürsek kaybeden Milli Eğitim Bakanlığı olmaz, ülke olur, çocuklarınız olur. Lütfen kimse gölge etmesin." ifadelerini kullandı.

Kovid-19 vakalarında son dönemdeki artış hatırlatılarak yeni eğitim öğretim yılında nasıl bir yol izleneceği sorulan Özer, "Aynı kararlılıkla gerekli önlemleri alarak 2022-2023 eğitim öğretim yılında da yüz yüze eğitime devam edeceğiz." dedi.

KPSS ile ilişkimiz yok

KPSS 2022 lisans sınavlarının iptaline değinen Bakan Özer, ‘’Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili spekülasyonlar oldu, KPSS ile hiçbir ilişkimiz yok. ÖSYM idari, mali olarak özerk bir kurumdur. ÖSYM Başkanlığının disiplin amiri YÖK Başkanlığıdır. Dolayısıyla YÖK'le ilişkisi vardır. Zaten biliyorsunuz o süreçte YÖK inceleme başlattı." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili spekülasyonlar hakkında konuşan Bakan Özer, ‘’Ölçme, Değerleme Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz sınavlar yapıyor. Sadece LGS sınavını yapmıyor, kamu kurum kuruluşlarına da hizmet veriyor. Biz gerekli incelemeleri yapıyoruz. Dolayısıyla bir problem olduğu zaman burada bir problem var ve bununla ilgili 'şunları yapın' deriz açık yüreklilikle." dedi. 

Tayinler konusunda çalışmalar sürüyor

Sosyal medya üzerinden gelen soruları da yanıtlayan Özer, tayinlerle ilgili il dışı iptal taleplerine yönelik bir soru üzerine, "Özür tayinleri, diğer mekanizmalarla ilgili arkadaşlarımız çalışmalar yapıyor. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi mağdur etmeyecek şekilde mümkün olduğu kadar da özürlerini kabul edecek şekilde süreçleri yöneteceğiz." dedi.

Öğretmen ücretlerine zam gündemimizde

Bakan Mahmut Özer, öğretmen ücretleri ile ilgili gelen sorulara ‘’Özel öğretim kurumlarıyla ilgili sıkıntılar var. Sadece öğretmenlerimizin ücretleri değil, özellikle bu süreçteki karşılaşmış oldukları ve iyileştirme talep ettikleri bazı noktalar var. Onu da Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğümüz, sektör temsilcileriyle öğretmenlerimizle müzakerelerini halen devam ettiriyor." şeklinde yanıt verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal