Bakan Nebati Temmuz zammını açıkladı! 2022 memur ve emekli zammına yüzde 2 ek zam yapılacak! Memur ve emekli Temmuz maaşına yapılacak olan sosyal refah payı netleşti

Emeklileri ve kamu personellerinin yakından takip ettiği zam konusunda yeni bir karar açıklandı. Yapılacak olan sosyal refah payında düzenlemeyle yeni oranlar belli oldu. Ek s-zamlarla sosyal refah payına yüzde 2 zam yapıldı. İşte merak konu hakkındaki detaylar…

25.06.2022-22:19 - (Son Güncelleme: 25.06.2022-22:19) Bakan Nebati Temmuz zammını açıkladı! 2022 memur ve emekli zammına yüzde 2 ek zam yapılacak! Memur ve emekli Temmuz maaşına yapılacak olan sosyal refah payı netleşti

Emeklilerin ve kamuda çalışan memurların merakla beklediği maaş zamları hakkında yeni kararlar bir bir açıklanıyor. Bakan Nebati ve Bilgin’in açıklamalarından sonra konu hakkında görüşlerini paylaşan Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu, asgari ücret için 5bin TL’nin üzerinde bir anlaşmaya varıldığının altını çizdi.

Memur ve emekli zammında son durum

Temmuz zamları için geri sayım başladı. Kamu personelleri,emekli vatandaşlar ve evde bakım ücreti alan vatandaşlar için zamlar 4 Temmuz günü belli olacak. Haziran ayında yaşanan enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından yeni düzenlemeyle sosyal refah düzeni gerçekleştirilecek.

Yapılan tahminler sonrasında 6 aylık enflasyon rakamlarına göre oranın %40 olması bekleniyor. Oranın bu doğrultuda olmasıyla en düşük emekli maaşının 3 bin 500 TL olması bekleniyor.

Sosyal Refah Payı Belli Oldu

Sosyal refah zammı

Enflasyon rakamlarına ek olarak maaşlarda bir de sosyal refah payı düzenlemesi yapılacak. Enflasyon oranları ve TİS zammıyla birlikte %38 zam yapılması bekleniyorken bununda %40 oranına tamamlanması bekleniliyor. Bu zamlara yüzde2 oranında sosyal refah payının eklenmesiyle toplam yüzde 40 zam oranı olacak.

Kabine sonrası açıklama gelecek

Bu hafta içerisinde yapılacak olan kabine toplantısından sonra ek zam oranlarında kesin sonuçlar açıklanacak. Kabine toplantısının tamamlanmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan millete sesleniş konuşması gerçekleştirecek. Bununla birlikte yeni zam oranları da açıklanmış olacak.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal