Bakan Kurum’dan seçim açıklaması: Türkiye Yüzyılı’nda kimse kaybetmeyecek

İstanbul Tuzla’da AK Partililer ile bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “11 ilimizde onlar algılarla, reklamlarla, hakikat dışında hareket ederken, biz 173 bin konutun, sanayi sitesi ve köy evinin inşası başlattık... 28 Mayıs'ta Sayın Cumhurbaşkanımızı Türkiye Yüzyılı’nda yeniden Başkan yapacağız. Bu seçimde kimse kaybetmeyecek.” dedi.

20.05.2023-18:14 - (Son Güncelleme: 20.05.2023-18:14)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un Tuzla ilçesinde yürüttüğü çalışmalar dahilinde AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Sonrasında İstasyon Caddesi’ndeki esnafı ziyaret eden Bakan Murat Kurum, burada kendisine gelen talepleri dinledi. 

“Milletimiz, afetlerde milletinin yanında değil de tatilde olanlara en net cevabı 14 Mayıs'ta sandıkta vermiştir”

AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı’nda partililere hitap eden Bakan Kurum, 14 Mayıs seçimlerinden milletin istikrarın ve güvenin yegâne temsilcisi olan AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın yanında durduğunu ifade etti. Seçim gecesi muhalefetin sonuçları manipüle ettiğini ifade eden Bakan Kurum, “Hatırlayın o geceyi. ‘Öndeyiz, Kazanıyoruz’ dediler, milletimizin iradesine saygısızlık ettiler. Her zaman olduğu gibi yalanlarla, iftiralarla bahanelerle birlikte milletimizin aklını çelmeye çalıştılar. Milletimiz, kendi ili dışında il il ikbal kaygısı içinde gezen, ili dışında her işte meşgul olanlara, sosyal medyada film yapıp o filmleri iş yapıyormuş gibi algı oluşturmaya çalışanlara, afetlerde milletinin yanında değil tatilde olanlara en net cevabı 14 Mayıs'ta sandıkta vermiştir.” dedi.

Bakan Kurum Tuzla

“Bizim milletimiz 14 Mayıs'ta sırtını Kandil'e, FETÖ'ye, PKK'ya, teröristlere dayayanlara en güzel cevabı vermiştir”

Bakan Kurum, muhalefetin hiçbir zaman milleti anlamadığını ifade ederek, “Milletimiz kalbiyle düşünür, gönlüyle düşünür, gönlüyle hareket eder ve bizim milletimizin gönlünde yatan her zaman Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmuştur çünkü bu millet Sayın Cumhurbaşkanımıza sevdalıdır. Aşkla, şevkle koşarak 21 yıldır olduğu gibi sandığa gitmiştir. Sandığa iradesini yansıtmıştır. Bizim milletimiz feraset sahibidir. Kendisine efendi olanı değil hizmetkâr olanı tercih etmiştir. Depremzedelere verilen yardımı diline dolayanlara 14 Mayıs'ta gereken cevabı vermişlerdir. Bizim milletimiz 14 dört Mayıs'ta sırtını Kandil'e, FETÖ'ye, PKK'ya, teröristlere dayayanlara en güzel cevabı vermiştir. Devletiyle, milletiyle, ülkesi için her türlü fedakârlıkları yapanlara destek olmuştur. Bizim milletimiz kendisinin aklıyla alay edenlere reklama, algıya hiçbir zaman prim vermemiştir.” diye konuştu.

“Birileri de afetzede kardeşlerimizin, yaralı kalplerine bakmaksızın, kararmış kalpleriyle birlikte resmen kardeşlerimizle alay ettiler”

Bakan Kurum, deprem bölgesindeki vatandaşların her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Birileri de afetzede kardeşlerimizin, yaralı kalplerine bakmaksızın kararmış zihinleriyle, kararmış kalpleriyle birlikte resmen kardeşlerimizle alay ettiler. İşte Cumhuriyet Halk Partili, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kendisine oy verilmediği gerekçesiyle, ödeneği bahane ederek depremzede kardeşlerimizi orada misafirhanelerden, yurtlardan çıkarmaya çalıştılar. Oradaki kardeşlerimizin duygularıyla, oradaki kardeşlerimizin hakikaten yaralı kalpleriyle resmen alay ettiler. Ama milletimiz bilmelidir ki; biz hiçbir zaman hiçbir kardeşimizi 85 milyon kardeşimizi ayırt etmeksizin, depremzede kardeşlerimizle birlikte el ele verdik ve 21 yıldır bu hizmetleri yapıyoruz. Hiçbir vatandaşımızı dini, dili, ırkı, inancı, mezhebi ne olursa olsun ayırt etmeden hizmetlerimizi yaptık. Allah'ın izniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aynı anlayışla, bu beceriksizlerin, bu liyakatsizlerin insafına vatandaşlarımızı, depremzede kardeşlerimizi terk etmedik, bundan sonra da Allah'ın izniyle etmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde afetzede kardeşlerimize bir söz verdik.  Allah'ın izniyle biz sözlerimizi daha önce olduğu gibi yine tutacağız ve konutlarımızı bir yıl içerisinde kardeşlerimize teslim edeceğiz. Şu ana kadar da 11 ilimize onlar algılarla, reklamlarla, hakikat dışında hareket etsinler, biz 173 bin konutun, sanayi sitesi ve köy evinin inşası başlattık.  11 ilimizde, ilçelerimizde eş zamanlı inşaat süreci devam etmektedir. İnşallah ilk etapta 319 bin, ardından 650 bin konutumuzu bitireceğiz ve afetzede kardeşlerimize teslim edeceğiz.”

“Bizde iş yerde kalmaz. Tuzla'da 20 ayrı bölgede,  rezerv ilanı ve imar planı çalışmalarımızı vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yapıyoruz”

Bakan Kurum, 14 Mayıs seçimlerinden önce Tuzla’da vatandaşların imar planı ve mülkiyet sorunlarına dair taleplerinin çözüldüğünü ifade ederek, şöyle devam etti:

“Bunların hepsinin değerli arkadaşlar seçimden önce konuştuk, sözünü verdik. İmar planları onaylandı, askıya çıktı. Bizde iş yerde kalmaz. Tuzla'da 20 ayrı bölgede,  rezerv ilanı ve imar planı çalışmalarımızı vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yapıyoruz ve yaklaşık 5 bin 200 bağımsız birimi depreme dayanıklı hale gelmesi için de burada kentsel dönüşüm projelerimizi hızlıca hayata geçireceğiz.  Tuzla’da Beşevler Mevkii’nde farklı bölgelerde millet bahçesi, rezerv alan ilanı ve 1.300 vatandaşımızın mülkiyet problemlerini çözeceğiz. 2 bin 500 vatandaşımızı ilgilendiren Yayla Mahallesi Penguen sitesinde başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmalarımızı tamamlayacağız. Deprem riski sebebiyle çözüme kavuşturmak için rezerv alan çalışmaları yürüttük. Rezerv alanın yüzde 60'ını yeşil alan, okul, park olarak Tuzlalı kardeşlerimizin ihtiyacını giderecek şekliyle düzenledik ve belediyelerimizle birlikte orada sosyal konut üretmek için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  ‘Yarısı Bizden' kampanyamız ile İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğimiz. Bu proje kapsamında bugüne kadar 760 bin bağımsız bölüm başvuru yapmış oldu. Bu da üç milyona yakın kardeşimizin devletimize Sayın Cumhurbaşkanımıza güvenini ortaya koyduğu anlamına geliyor. İnşallah hep birlikte Tuzla'mızı, İstanbul'umuzu dönüştüreceğiz.”

“28 Mayıs'ta Sayın Cumhurbaşkanımızı Türkiye Yüzyılı’nda yeniden Başkan yapacağız. Bu seçimde kimse kaybetmeyecek”

Bakan Kurum, 28 Mayıs seçiminin önemine vurgu yaparak, “27 Mayıs darbelerin 63'üncü yıl dönümü. 28 Mayıs'ta sandığa gidiyoruz. 29 Mayıs İstanbul'un fethinin 570'inci yıl dönümü ve Fatih'in torunları olarak Sinan'ın torunları olarak Tuzla'da İstanbul'da tüm Türkiye'de 81 ilimizde Sayın Cumhurbaşkanımıza öyle bir destek vereceğiz ki, tüm depremzede kardeşlerimiz için, mazlumlar için, bizi bekleyen kardeşlerimiz için 85 milyon büyük Türkiye için, bu destekle bu inançla sandığa gideceğiz. 28 Mayıs'ta Sayın Cumhurbaşkanımızı Türkiye Yüzyılı’nda yeniden Başkan yapacağız. Bu seçimde kimse kaybetmeyecek. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi kucaklayarak kendimizi anlatacağız. Önce kendi oylarımızı alacağız. Ardından bize oy vermeyen kardeşlerimize ulaşacağız. Küskünlere ulaşacağız. 6 gün çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal