Bakan Kurum'dan kira fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Kiracıları ilgilendiren detay su yüzüne çıktı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan kira fiyatlarıyla ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Kurum’un açıklamalarıyla birlikte kiracıları ilgilendiren detay su yüzüne çıktı.

05.06.2022-20:35 - (Son Güncelleme: 05.06.2022-20:35) Bakan Kurum'dan kira fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Kiracıları ilgilendiren detay su yüzüne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut kredisi açıklamasını yaptığından bu yana oldukça artan konut ve kira fiyatları konusunda bir son dakika gelişmesi yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son haftalarda iyiden iyiye artış gösteren kira fiyatlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Kurum, kira fiyatlarına yönelik düzenlemelerdeki son gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı.

Bakan Kurum'dan kira fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama

Bir gazeteye açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut sektöründeki son gelişmelere değindi. İşte Bakan Kurum’un açıklamaları:

Arazi maliyetlerin aşağıya çekmeye çalışıyoruz

Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve TOKİ eliyle, arazi maliyetlerini de aşağı çekmek adına Hazine arazileri üzerinde çalışıyoruz. Bunları uzun vadeli ödeme şekliyle satışa çıkaracağız. Mesela bir arazide 500-1000 metrekarelik alanlar olacak ve tek katlı evler yapılacak. Bazı yerlerde, 3-4 katlı binalar yapılacak. Konut tipleri için biz projeler çalışacağız. Ancak vatandaş da imar planına uygun projesini hazırlayıp, ruhsatını alarak evini yapabilecek. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Adana gibi bilhassa konut fiyatlarının çok arttığı şehirlerde çalışıyoruz.

Bakan Kurum'dan kira fiyatları açıklaması

Plastik poşet uygulaması büyük tasarruf getirdi

Poşet uygulamasıyla plastik poşet kullanımında yüzde 65'lik bir azalma sağladık. Bu sayede sadece plastik poşet kaynaklı 550 bin ton plastik atığın oluşumunu engelledik. Yaklaşık 3.8 milyar lira tasarruf elde edilirken, 22.746 ton sera gazı salımı da engellenmiştir.

Mavi bayraklı plaj sayısını arttırdık

Mavi bayraklı plaj sayımız 2002'de sadece 151 iken bugün mavi bayraklı plaj sayısını 531'e çıkardık. Bunun yanı sıra 24 marina, 5 bireysel yat ve 15 turizm teknesi de mavi bayrak almaya hak kazandı. 1994'te bu sayı kaçtı biliyor musunuz? 6 plaj, 9 marina. 2000'de ise 78 plaj, 12 marina vardı. Bu anlamda dünyada ülkemizi 3. sıraya taşıdık. Sıfır Atık Mavi projesinin başladığı günden bugüne kadar 135 bin ton deniz çöpü topladık.

Atatürk Havalimanı imara açılmayacak

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'yle 5 milyon metrekarelik bir yeşil koridoru İstanbul'a kazandıracağız. Hiçbir şekilde imara açılmayacak ve konut inşa edilmeyecek. 2023'e kadar, Cumhuriyetimiz'in 100'üncü yılına geldiğimizde 500 millet bahçemizi ülkemize kazandırmış olacağız.

100 yılda yapılabilecek çevre yatırımlarını, 20 yıl gibi kısa bir sürede başarmış olan bir ülkeyiz.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal