Emekli ve memur maaşı netleşti! En az yüzde 35 zam oranı maaşlara yansıtılmayı bekliyor

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları üzerine emeklilerin gözleri Temmuz ayına çevrildi. 6 aylık enflasyon oranı üzerinden belirlenecek zamlar için tahminler gelmeye başladı. 5 aylık enflasyon oranları belli olurken emekli maaşına gelecek zam oranının @ dan fazla olması bekleniyor. Peki, Temmuz'da emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Yüzde kaç emekli maaşına zam gelecek?

05.06.2022-18:48 - (Son Güncelleme: 05.06.2022-18:48) Emekli ve memur maaşı netleşti! En az yüzde 35 zam oranı maaşlara yansıtılmayı bekliyor

Son zamanların gündeminde yer alan Temmuz zam oranları gün geçtikçe merakları arttırıyor. 5 atlık enflasyon oranlarının belirlenmesiyle beraber gelecek zam oranlarında tahminler yürütülmeye başlandı. Peki, emekli maaşına ne kadar zam gelecek? sorusuna yanıt arayan vatandaşlar için tüm detaylar haberimizde yer almaktadır

Yüzde 35 zam kesinleşti

Milyonlarca emekli ve memurun gözleri Temmuz ayında gelecek zam oranlarına çevrildi. Mayıs ayının enflasyon oranları açıklanırken şimdi sırada Haziran ayında açıklanacak enflasyon oranları beklenmektedir. Açıklanan 5 aylık oranları üzerinden memur ve emekli maaşlarına %35 oranında zam yapılacağı kesinleşti. Her ay artış gösteren enflasyon oranları üzerinden planlamalar devam ediyor.

Emekli maaşına yüzde 35 zam

Zam yüzde 40'ın üstüne çıkabilir

TÜİK'den gelen açıklamayla beraber heyecanlar arttı. Memur ve emekli maaşlarındaki yapılacak zam oranının %35 değerinde olması kesinleşti. Haziran ayında enflasyon oranı sıfır çıksa bile en kötü yüzde 35 değerinde artış maaşlara yansıtılacaktır.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal