Bakan Kurum'dan İzmir Depremine Yönelik Açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, ''1 yıl içinde de konutları teslim edeceğiz.'' açıklamasını yaptı.

04.11.2020-11:04 - (Son Güncelleme: 04.11.2020-15:13) Bakan Kurum'dan İzmir Depremine Yönelik Açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, TOKİ'nin İzmir'de en geç 1 ay içinde konutların inşasına başlayacağını belirterek, ''1 yıl içinde de konutları teslim edeceğiz.'' dedi.

Bakan Kurum, ''Artık enkaz kaldırma çalışmalarına başladık, sadece bir alanda enkaz kaldı. Orada da hassas bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.'' dedi.

Kurum, rezerv alanda yapılacak çalışmalara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

''Rezerv alan, İzmir Şehir Hastanemizin hemen yanında yer alan 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alan. Bu alanda ilk etapta 3 bin konut planlıyoruz, zemin artı 4 katı, 5 katı geçmeyecek şekliyle bir projelendirme yaptık.

İçinde millet bahçeleri ile yürüyüş yolları, camisi, okulu, aile sağlık merkezi, hizmet alanları ile hakikaten örnek bir şehircilik anlayışıyla bu projelendirme çalışmasını yapıyoruz.

Hem yerinde hem rezerv alanda konutlarımızı üreterek, hızlı bir şekilde depremde hasar gören vatandaşlarımızın sıcak yuvalarının inşasını gerçekleştiriyor olacağız.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız en geç bir ay içerisinde konutların inşasına başlayıp, bir yıl içerisinde de sağlam konutlarımızı inşallah vatandaşlarımıza teslim ediyor olacağız.''

13 İLÇEDE MİSAFİRHANE KULLANIMI

Barınma ihtiyacına ilişkin kamu misafirhanelerinin kullanımına ilişkin de bilgi veren Kurum, şu ifadeleri kullandı:

"13 ilçemizde yaklaşık 7 bin 600 kapasiteli kamu misafirhanemiz var. Şu an kamu misafirhanesinde kalan depremzede sayımızda 208.

Tekrar altını çizerek ifade etmek gerekirse kamu misafirhanelerinde yeteri kadar yerimiz var. Vatandaşlarımızı kamu misafirhanelerinde misafir edebiliriz.

Orada beslenme, gıda, giyim ile ilgili her türlü ihtiyacını da giderebilecek durumdayız. Konteyner kent kurulum çalışmaları Bayraklı'da 46 bin 300 metrekarelik alanda başlatıldı.

İlk etapta 1000 konteyner kuruyoruz ve dün itibarıyla çalışmalarımız başladı. İnşallah 19 gün sonra da vatandaşlarımıza konteyner kentlerini de kurulmuş bir şekilde teslim ediyor olacağız.

Diğer konteyner kent alanımıza Ege Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan 1,5 hektarlık alan üzerine 312 konteyner yapmayı planlıyoruz, ihtiyaca göre bu sayıları artıracağız. Altyapı çalışmaları yapılmaktadır."

Bakan Kurum, mahalle muhtarlıklarıyla koordinasyon çadırı kurulduğunu anımsatarak, "Bugüne kadar 2 bin 935 sözlü, 71 de yazılı olmak üzere 3 bin başvuru aldık ve gelen başvuruları da hızlı bir şekilde karşılıyoruz.

Biz buradayız, sahalarda vatandaşımızın yanındayız. Bundan sonraki süreçte de mahalle mahalle enkazlarımızı, hasarlı binalarımızı incelemek, vatandaşımızı detaylı bir şekilde bilgilendirmek suretiyle süreci yöneteceğiz ve bu acıyı inşallah hep birlikte el ele vererek atlatacağız.

İzmirli kardeşlerimizin yarasını sarmak, onların yanında olmak ve bu süreci tüm Türkiye ile birlikte yönetmek arzusu içerisindeyiz ve ekiplerimiz de bu noktada kararlı bir şekilde çalışmalarını yürütmektedir.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal