Bakan Kurum İFM’nin detaylarını paylaştı: Finans dünyasının hizmetine sunacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün açılışı gerçekleştirilen İstanbul Finans Merkezi (İFM) detaylarını paylaştı. Bakan Kurum, projenin inşa edildiği alana dikkat çekerek, ‘’Finans dünyasının hizmetine sunacağız’’ dedi.

15.04.2023-16:36 - (Son Güncelleme: 15.04.2023-16:36)

310 bin metrekarelik bir alan içerisine inşa edilen İstanbul Finans Merkezi (İFM), 17 Nisan 2023 Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle hizmete sunulacak. Dev açılış öncesinde İFM’nin detaylarına yer veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  finans merkezi içerisinde akıllı bina ve sıfır atık uygulamalarının tam anlamıyla hizmet vereceğini söyledi.

Hedef, New York ve Londra ile rekabet

İstanbul Finans Merkezi'yle küresel finans sektöründe Türkiye'nin önde gelen ülkelerden biri olmasının adımını attıklarının altını çizen Kurum, New York ve Londra'daki finans merkezleriyle rekabet edebilir hale geleceklerini dile getirdi. Kurum, şöyle konuştu:

"50 bin kardeşimiz burada istihdam edilecek"

Gerek bankacılık sektörümüzün gerek finans sektörümüzün içinde barınacağı, her türlü hizmetleri yapabileceği ve bu alan içerisinde oluşturduğu istihdamıyla, katma değerliyle hem yakın Avrupa'ya hem de Orta Doğu'ya hizmet verecek bir merkez haline gelecek.

Finans piyasalarımızın rekabet gücünü artıracak. Tam 50 bin kardeşimiz burada istihdam edilecek. Bu manada da İstanbul'umuzun, bölgenin istihdamına katkı sağlayacak. Aynı zamanda İslami finans piyasalarına da yön verecek en kapsamlı ve en etkin hizmetleri sunacak.

Bakan Kurum İFM

"Finansın kalbi burada atacak"

Kurum ayrıca, merkezdeki ofislerin yerli ve yabancı finans şirketlerine hizmet vereceğini söylerken, merkezin bir halka arz olacağı zaman hem ulusal ve hem de uluslararası bankalar ve finans kuruluşlarıyla görüşmelere ev sahipliği yapacağını aktardı, "finansın kalbi, burada finans merkezinde atıyor olacak." ifadesini kullandı.

İstanbul Finans Merkezi'nde yer alan bölümler

Kurum, "1.4 milyon metrekare ofis alanı var. Ofiste çalışan kardeşlerimizin hizmet alabileceği 100 bin metrekare bir alışveriş merkezi var." dedi.

30 bin metrekare büyüklüğündeki otelin de varlığından bahseden Kurum, "26 bin 500 kapasiteli otoparkımız var. Yaklaşık 180 bin metrekaresi yeşil alandan oluşuyor." şeklinde konuştu.

100 bin kişi ağırlanabilecek

Bakan Kurum, Kongre merkezinin tüm İstanbul'a hizmet vereceğini belirtti. Hem çalışan hem de gelecek misafirlerle birlikte 100 bin kişi ağırlanabilecek.

Dünyaca ünlü markaları barındıracak

"Ziyaretçilere hizmet verecek, merkezinde dünyaca ünlü markaları, finans kuruluşlarını içinde barındıracak." diyen Kurum, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

İstanbul Finans Merkezi'miz içerisinde akademi ve araştırma merkezimiz yer alıyor. Finans sektörü adına dünya standartlarında bir eğitim merkezi olacak. Bu merkez sayesinde de finans sektörünün ihtiyaçlarına, çalışanlarımızın ihtiyaçlarına yönelik önemli çalışmaların yapılmasına katkı sağlayacak.

10 bin 300 metrekare büyüklüğünde 2 bin 100 kişi kapasiteli kongre merkezi de aslında aynı işlevi görecek. Burada en heyecan verici kültürel, sanatsal, etkinlikler yapılacak. Konferanslar düzenlenecek.

İçinde 5 yıldızlı, 400 yatak kapasiteli otel var

İstanbul Finans Merkezi'nde şirketlerin kendilerini tanıtacağını ifade eden Murat Kurum, "Finansın her türlü sorununun, projelerinin tartışıldığı bir merkez haline gelecek. Birbirinden önemli seminerlere ev sahipliği yapacak." diye konuştu.

Merkez, içindeki 5 yıldızlı, 400 yatak kapasiteli otelle yurt dışından gelen misafirlerin ve bölgeden vatandaşların hizmet alabileceği bir konseptte tasarlandı.

"Dünya finans piyasalarının hizmetine sunacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, "İnşallah iki gün sonra hem İstanbul'umuza hem de milletimize finans merkezimizi kazandırmış olacağız ve dünya finans piyasalarının da hizmetine sunuyor olacağız." dedi ve ekledi:

"Çok heyecanlıyız"

Tüm zamanların en gözde şehri İstanbul'umuz için çok önemli olduğunu düşündüğümüz bir proje. Çok heyecanlıyız. Yaklaşık 10 yıl uğraştığımız, 65 milyar lira yatırım değerine sahip, 3 milyon 387 bin metrekare inşaat alanına sahip, bir proje.

Öte yandan Bakan Kurum, gazetecilerin soruları üzerine İmamoğlu’nun iddialarına da yanıt verdi. Kurum, “İstanbul hizmet bekliyor, İstanbullu kardeşlerimiz eser bekliyor. Kendisine önerimiz, eserlerine odaklanmasıdır. Her afette gidip tatil beldelerine boy göstermemesidir.” dedi.

İstanbul'umuzu finansın İstanbul'u haline getirecek, herkesin İstanbul'unda güvenli, huzurlu, en önemlisi de depreme dayanıklı, ki finans sektörünüzün depremde ayakta durması gerekir.

Hem ülkemize hem de İstanbul'umuza katma değer sağlayacaktır. İnşallah 17 Nisan'da Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, halkımızın katılımıyla, coşkusuyla bu dev eserin açılışını hep birlikte yapacağız. Türkiye Yüzyılı için hayırlı olmasını diliyorum.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal