Bakan Kurum Duyurdu: Uzungöl'deki Çarpık Yapılar Tarih Oluyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni yapılacak olan projeyle Uzungöl'deki çarpık yapıların kaldırılmasıyla, bölgenin aslına uygun hale getirileceğini dile getirdi.

10.07.2021-17:11 - (Son Güncelleme: 10.07.2021-18:18) Bakan Kurum Duyurdu: Uzungöl'deki Çarpık Yapılar Tarih Oluyor

Trabzon Uzungöl'de çarpık yapılar tarihe karışıyor. Meydana gelecek düzenlemelere dar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemliaçıklamalarda bulundu. Bakan Murat Kurum, yeni yapılan projenin doğal yapıya uygun olduğunu söyledi. Ayder'de yapıldığı gibi çevreyi koruma hassasiyetiyle Uzungöl'de de aynı hassasiyeti göstereceklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakan Kurum, "Uzungöl'den çarpık yapılar kaldırılarak aslına uygun hale getirilecek’ ifadelerini kullandı. 

'VATANDAŞLARLA GÖNÜL BİRLİĞİ İÇERİSİNDE SÜRECİ YÖNETİYORUZ'

Bakan Kurum, Türkiye'nin doğal güzelliklerinin korunması adına başlatılan çalışmalar sonucunda Uzungöl'ün daha yeşil olmasını dilediklerini söyleyerek ‘Amacımız ülkemizin doğal güzelliklerine güzellik katmaktır. İstiyoruz ki Trabzon'umuz bugünden daha yeşil olsun. Amacımız budur. Bu doğrultuda ne kadar kaçak yapı varsa bu hususları vatandaşlarla gönül birliği içerisinde bu süreçleri yöneterek düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. 2023'e gelindiğinde Uzungöl, ülkemize ve bölgemize katma değer sağlayacaktır. Tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum’ dedi. 

ÇARPIK HİÇBİR YAPI KALMAYACAK 

Vatandaşların ziyaretlerini gerçekleştirdiklerinde rahat vakit geçirebileceği bir projeyi daha önce 5 milyon liralık bütçeyle gerçekleştirdiklerini aktaran Kurum, çarpık yapıların tarihe karışacağını dile getirerek ‘Bu yıl da üçüncü etap projemize başlayacağız. Gölün 2 kilometrelik çevresini kapsayan güzerganta, hiçbir yapı kalmayacak. Esnaf ve vatandaşla görüştük. 25 milyon lira ile bakanlık hibesinde süreç yürütülecek. Yol ile doğa arasında güzelliği engelleyen yapıların yıkımı gerçekleşecek. Burada yapı olmayacak. Yapıları taşırken destek olacağız. Yürüyüş ve bisiklet yollarıyla gölden istifade edilecek’ ifadelerini kullandı. Bakan Kurum, bu projenin hiçbir yere zarar vermeyeceğini belirterek ‘Doğayla bütünlük sergileyecek bir otopark inşaatına başladık. Uzungöl'de ziyaretçilerin araç park edebileceği bin araç kapasiteli yaklaşık 100 milyon lira yatırım değeri olan bir projeyi de başlatıyoruz. Yerin altında, doğal yapıya uygun, zarar vermeyecek bir proje olacak. Buradaki yapıların kaldırılarak buranın aslına uygun hale getirilmesiyle bu yıl sonu itibariyle 150 milyon lirayı bulan bir yatırım gerçekleştirmiş olacağız. İmar planı çalışmaları tamamlandı. Vatandaşlarımızla görüşerek imara uygun olmayan yapıların kaldırılma sürecini gerçekleştireceğiz’ ifadelerini kullandı. 

90 METREKARELİK KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI OLACAK 

Diğer yandan Bakan Kurum, Trabzon'da 90 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışmalarının başlatılacağını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Bakan Kurum, 'Trabzon'un Büyük Dönüşümü' projesi kapsamında, Çömlekçi Mahallesi üzerindeki 90 bin metrekarelik alanda dönüşüm çalışmalarına başlanacağını açıkladı. Projenin 1'inci etabının 30 bin metrekarelik alanı kapsayacağını belirten Bakan Kurum bu kapsamda 130 konut, 20 dükkan, 396 araçlık kapalı otopark inşa edileceğini belirtti. Bakan Kurum, Çömlekçi Mahallesi'nde yapılacak dönüşümün bitiş tarihi için Ocak 2022 tarihini verdi. 

BAKAN KURUM'UN PAYLAŞIMI 

Bakan Kurum, sosyal medyadan yaptığı bilgilendirmede yaşadığı gururu dile getirerek ' Bugün Trabzonlu kardeşlerimize verdiğimiz sözü yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. “Trabzon’un Büyük Dönüşümü” için çok önemli bir adım atıyor, Çömlekçi Mahallesi’nde 90 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüme başlıyoruz' dedi.

'OCAK AYINDA VATANDAŞLARIMIZA TESLİM EDECEĞİZ'

Bununla beraber Bakan Kurum, teslim tarihini de duyurarak 'Projemizin 30 bin metrekare büyüklüğündeki 1'inci etabında, 130 konut ile 20 dükkan ve 396 araçlık kapalı otopark inşa ediyoruz. Trabzon'un çehresini değiştirecek Çömlekçi projemizi 2022 Ocak ayında tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal