Bakan Kurum Diyarbakır’da müjdeyi verdi: 5 bin 570 yeni konut inşa edeceğiz

Diyarbakır’daki toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut konusunda müjdeli haberi verdi. Bakan Kurum Diyarbakırlılara seslenerek, ‘’5 bin 570 yeni konut inşa edeceğiz’’ dedi. İşte haberin detayları...

23.10.2022-15:17 - (Son Güncelleme: 23.10.2022-15:17)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yeni adresi Diyarbakır oldu. Burada halka seslenen Bakan Kurum, şehirde yeni konut inşaatlarının yapılacağı müjdesini verdi. Toplu açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Kurum 5 bin 570 yeni konut inşa edeceklerini ifade etti.

Terörün kötü izlerini hep birlikte sildik

Bakan Kurum’un Diyarbakır’da yaptığı konuşmadan öne çıkan ifadeler şu şekilde:

"Tüm Türkiye’ye birlik, beraberlik nasıl olurmuş, tüm Türkiye’ye büyük bir mesaj veriyoruz. Osmanlı’nın emaneti aziz şehre değer katacak pekçok proje ve açılışı inşallah birazdan sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleştireceğiz. Bu güzel ana, tarihi buluşmaya hepiniz hoşgeldiniz, şeref verdiniz. 

Bu kadım şehir İslam’ın ilk günlerinden beri vatan kılınmıştır. Tarihi surlar bölgesini yeniden inşa ettik. Terörün kötü günlerin izlerini hep birlikte Diyarbakırlı kardeşlerimizle birlikte sildik. Tüm tescilli yapılarımızı, kiliselerimizi, yavrularımızın geleceğe hazırlandığı bilim yuvalarını yeniden inşa ettik. Kardeşlik ruhuyla yeniden restore ettik. İnşallah bundan sonra da aziz Diyarbakırlı kardeşlerimizin desteğiyle aynı hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Tüm yatırımlarımız Kürt kardeşlerimizin umudu olmuştur. Açtığımız her yeni kapı Diyarbakır için huzur olmuştur.''

Bakan Kurum Diyarbakır

5 bin 570 yeni konut inşa edeceğiz

‘’İnşallah yeni yatırımlarımızla birlikte Diyarbakırımızı büyük bir muhabbetle, tarihten aldığımız ihlamla hep birlikte daha da güzelleştireceğiz. Kentsel dönüşüm ve sosyal konutlarımızla birlikte millet bahçesinden, spor tesislerine kadar birçok yatırım bedeli 2.5 milyar lira olan 41 projemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut perojesi kapsamında  1milyon konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri ve Diyarbakır'ımıza 5 bin 570 yeni konut inşa edeceğiz. Kendi evini yapmak isteyen Diyarbakırlı kardeşlerimize 30 bin altyapısı hazırlanmış arsamızı sizlerin hizmetine sunuyoruz. Dicle'nin çocukları için 5 tane millet bahçesi kazandırıyoruz."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal